Vill du bli instruktör i feministiskt självförsvar?

Feministiskt självförsvar Göteborg (F.S.G) söker nya instruktörer till vår förening. F.S.G är en partipolitisk och religiöst obunden organisation som erbjuder feministisk självförsvar och andra feministiska verktyg i och omkring Göteborg. De senaste åren har vårt arbete efterfrågas av flera stadsdelar i Göteborgs stad, och fler och fler föreningar samarbetar med oss.

Vårt mål är att upplysa, intressera, och organisera främst tjejer men även killar för en feministiskt utveckling och bryta könsmaktsordningen.

Feministiskt självförsvar är ett sätt för tjejer och kvinnor att tillsammans lära oss att försvara oss och ta den plats vi har rätt till. Våra utbildade instruktörer leder olika övningar och lär ut fysiska tekniker som hjälper deltagarna att hantera olika situationer som kan kännas svåra, jobbiga eller hotfulla. Vi tränar också mentalt och verbalt självförsvar. Feministiskt självförsvar är också ett viktigt forum för att utbyta erfarenheter med varandra.

Vi söker nu deltagare till vår instruktörsutbildning som går av stapeln mellan 17/9-14/10, sista ansökningsdagen är 1 augusti 2014

Utbildningen är ett samarbete mellan F.S.G och Kvarnby Folkhögskola.

Kurstillfällen: Kvällsträff 17 september, 4-5 oktober, 25-26 oktober, 15-16 november, 13-14 december (OBS. Alla kurstillfällen är obligatoriska)

.......................................................

Krav för att få gå utbildningen

Du är 18 år eller äldre.

Du är feminist.

Meriterande kunskaper:

Du är van att tala inför folk

Du är pedagogisk

Du har kunskap om feminism och mäns våld mot kvinnor/våld i nära relationer

Att du har testat på feministiskt självförsvar tidigare

Du har mycket tid att lägga på föreningen.

Erfarenhet av arbete i folkrörelser/ideell organisation

Vi värdesätter om du kan tala fler språk än svenska och engelska flytande

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Skicka ett mail till sjalvforsvar.gotebog@gmail.com där du beskriver varför du skulle passa som en av våra instruktörer. Vi kommer att kalla till intervjuer med er som vi vill prata mer med.

....................................................

Axplock ur utbildningen:

Våld i nära relationer, normaliseringsprocessen och sexualiserat våld

Feministisk teori

Fysiskt självförsvar

Juridik

Att bemöta våldsutsatta

 

När du är färdigutbildad och ute och håller kurser så är du vårt ansikte utåt just då. Därför är det viktigt att du vet hur F.S.G arbetar och att du har de kunskaper som behövs. Kursen är en process där vi lär oss tillsammans. Att du är med under hela kursen är därför viktigt för gruppen. Du behöver kunna vara med på alla kurstillfällen för att bli instruktör i feministiskt självförsvar. (Heldagar om inget annat anges)

 

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug