Processledare sökes till MR-Labbet, 50% 1 april-30 juni

Agenda: Jämlikhet-projektet MR-Labbet söker dig som har erfarenhet av att leda designprocesser och som varit med att utveckla nya produkter eller tjänster. Vi ser också att du gillar samverkan och att du är intresserad av att vilja vara med att utveckla digitala lösningar för att främja mänskliga rättigheter!

Om MR-Labbet

MR-Labbet är ett socialt innovationslabb för att ta fram digitala lösningar för arbetet med mänskliga rättigheter. Ett socialt innovationslabb är ett sätt att ta sig an komplexa samhällsutmaningar. Precis som vi har kemiska labb för att lösa kemiska utmaningar och tekniska labb för att lösa tekniska problem, har sociala labb skapats för att ta sig an sociala, politiska och miljömässiga samhällsutmaningar.

MR-Labbet fokuserar på samhällsutmaningar som har med mänskliga rättigheter att göra. Digitaliseringen och den allt snabbare teknologiska utvecklingen har inneburit stora förändringar i vårt samhälle och hur vi lever våra liv. Därför handlar MR-Labbet just om att utveckla digitala lösningar för att främja mänskliga rättigheter.

Labbgruppen består av personer med olika bakgrunder från civilsamhället, näringslivet och akademin. Både sådana med erfarenheter från jämlikhetsfrågor- och mänskliga rättigheter och från digitala medier och webbutveckling.

Arbetet har precis dragit igång och vi söker någon som vill hjälpa till att driva processen vidare i labbet under våren. Uppdraget innebär att vara med att leda designprocessen i MR-Labbet tillsammans med projektledaren.

 

Arbetsuppgifter

 • Vara med att planera för- och delta under labbgruppsmöten

 • Vara ute i fältet och träffa personer och organisationer, göra research och samla in kunskaper och kompetenser till labbet

 • Leda workshops

 • Dokumentera arbetet

 • Vara med att planera och genomföra hackatons

 

Personliga kvalifikationer

 • Kort startsträcka

 • Van att arbeta självständigt, lösningsinriktat

 • Meriterande att ha erfarenhet av Design Thinking och User Experience Design

 • Meriterande att ha erfarenheter av att samordna många aktörer

 • Nyfikenhet inför olika människor med olika perspektiv och bakgrunder

 • Förmåga att se människors potential och att lyfta och stötta de som vill bidra

50% av heltid

1 april – 30 juni (eller enligt överenskommelse)

Flexibla arbetstider (utifrån överenskommelse kan du arbeta vissa veckor eller deltid varje vecka så länge det planeras gemensamt)

Flexibel arbetsort (möten kommer främst att vara i Göteborg så möjlighet att resa för att kunna vara med på plats är en förutsättning)

 

Skicka CV och personligt brev till nora@agendajamlikhet.se

För frågor maila eller ring Nora 0762-62 41 20

Intervjuer sker löpande

 


Sista ansökningsdag 25 mars!

 

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug