Popkollo presenterar: Höstlovskollo i Angered!

Hur låter ett höstlov fyllt med musik och kreativitet? Om du tycker att det låter lika bra som vi borde du kika in Popkollos Höstlovskollo i Angered. Där arrangeras nämligen fyra fullspäckade dagar i musikens tecken! Läs mer om hur du går tillväga här nedan:

Är du tjej eller transperson mellan 12-16 år? 

Gillar du musik och vill prova att spela i band? 

Den 3-6 november arrangerar Popkollo Göteborg ett höstlovskollo i Angered! Det är ett dagkollo där deltagarna är på kollot under dagtid och ordnar egen övernattning samt lunch varje dag. 

Tjugo deltagare får möjlighet att testa olika instrument, spela i band, skriva låtar, och stå på scen. 

Inga förkunskaper krävs! Kanske hittar du ditt nya band här?

Under 4 dagar kommer deltagarna på Popkollos höstlovskollo tillsammans få inspireras och utvecklas som musiker såväl som individer genom musikutövande. På ett dagkollo testar deltagarna olika instrument, har workshops i allt från gitarrpedaler till låtskrivande eller scennärvaro, skriver egna låtar och repar in dem för att sedan avsluta veckan med en KONSERT! Allt under handledning av erfarna Popkolloledare, som oftast själva är aktiva musiker. Dessutom får deltagarna inspireras av en spännande gästartist. 

För att gå Popkollos dagkollo betalar deltagarna en avgift. Popkollo använder sig av en glidande skala, där deltagarna i samråd med sina vuxna avgör vad de kan betala på en skala mellan 150 - 1500 kr. Ibland är även den lägsta avgiften för hög och då går det här att ansöka om lägre deltagaravgift från Popkollofonden. 

http://www.popkollo.se/fond/

Mer info om dagkollot och hur du anmäler dig hittar du här: http://www.popkollo.se/arrangemang/hostlovskollo-7/

Arrangeras i samarbete med NBV Väst.

VAD ÄR POPKOLLO?

Popkollo är inget vanligt kollo. Vi är en fristående, ideell förening som genomför kollon med ett brinnande engagemang och en enorm vilja att fler unga tjejer och transpersoner ska lämna kammaren med sina instrument, söka sociala sammanhang och börja spela tillsammans. Vi har sedan 2003 arrangerat musikläger för åldrarna 12­-18 år och finns nu på inte mindre än 13 ställen i landet. Sedan starten har över 2500 tjejer 12-18 år deltagit i Popkollos verksamhet och föreningen har vuxit till att bli en viktig aktör i musik-Sverige.

Popkollo jobbar på ett konstruktivt och positivt sätt med att utmana normer som kan vara begränsande för våra deltagare. På Popkollo är ingenting svårt eller kräver år av erfarenhet. Alla kan skriva en låt. Alla kan lära sig spela trummor. Det handlar bara om att inte tänka för mycket utan att göra istället.

POPKOLLO GÖTEBORG är en ideell, medlemsbaserad förening och utgör en av Popkollos tretton medlemsföreningar. Vi har gjort kollon sedan 2006. Vårt mål är en jämställd musikscen i Västra Götaland och vi arbetar på flera olika sätt för att uppnå detta. Dels genom workshops, utåtriktad verksamhet och events men framförallt genom våra sommarkollon.

Text och bild från Facebook

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug