Nominera till styrelsen för Göteborgs rättighetscenter - mot diskriminering!

Nu är det dags att bestämma vilka som ska vara med i GRC:s styrelse kommande verksamhetsår. Det är hög tid att nominera någon från er förening! Valbar till styrelsen är endast den som representerar en medlemsorganisation.

GRC blir mer etablerat och får mer och mer spela en viktig roll i Göteborg mot diskriminering och för allas lika rättigheter. Därför ber vi er om hjälp med att välja den bästa möjliga styrelsen för det fortsatta arbetet. Du kan nominera dig själv eller någon annan till styrelsen eller revisor. Den person som nomineras måste först vara tillfrågad. Vi önskar att få del av nomineringarna senast den 6 februari för att ha tid att göra ytterligare intervjuer med kandidaterna inför årsmötet som äger rum den 26 mars.


Vad det innebär att sitta i GRC:s styrelse:

Styrelsen är GRC:s ryggrad och är förtroendevald av medlemsorganisationerna. Styrelsen består av ca 13 ledamöter och suppleanter som träffas regelbundet enligt egen överenskommelse (en gång i månaden har det varit under nuvarande styrelsens tid). Dessutom är det önskvärt att ledamöterna kan representera GRC i viss offentliga sammanhang. Uppdraget är på ideell basis. Eftersom GRC:s verksamhet handlar om att motverka diskriminering är det önskvärt att du har god kunskap och erfarenhet om diskrimineringsgrunderna.

Det är också meriterande om du har kunskap inom HR. Vi eftersträvar förstås diversitet i styrelsen.


Hör gärna av er ifall ni undrar något mer.

Bästa hälsningar,
Valberedningen
valberedning@gbgrc.se
 
Läs om nominerandet på GRC:s hemsida

Här finns också ett Facebookevent.

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug