Flytta på er! En heldag om makt och inflytande

Den 26 november arrangeras en heldag om demokrati, makt och inflytande på Frilagret - det evenemang som vi vill pusha lite extra för den här veckan. Förutom intressanta diskussioner blir det musik, workshops och mycket mer. 

Läs vad arrangören säger om den händelserika dagen här nedan:

Flytta på er! är en dag som handlar om demokrati, makt och inflytande – för och av unga. Det blir konserter, workshops, paneldebatter och grymma föreläsningar. Helt gratis och öppet för alla (speciellt välkommen är du som är under 30 år). 

Inspiratörer, politiker, artister och föreningar kommer att finnas på plats under hela dagen. Bland annat erbjuder vi workshops, konserter, föreläsningar, paneldebatter, med mera. Och självklart går det lika fint att bara komma förbi för att ta en kaffe i det ekologiska fiket, eller kika runt bland infoborden. 

Här är är några av de som är med och arrangerar (fler tillkommer snart!) 

→ Salem Yohannes – "You and me = Democracy"

→ Steffi Aluoch – "Från obrydd till Aktivist".

→ Spoken word & rap-workshops med “Mer än bara ord”

→ Paneldebatt: Dags att sänka rösträttsåldern till 16 år?

→ Workshop i civilkurage

→ Panelsamtal om ungas inflytande och makt i föreningar

→ Craftivism – Textil explosion! 

→ Vinnaren av “Ortens bästa poet” i Göteborg

Fler medverkande: Amnesty International - Göteborgs ungdomsråd - Vardagens civilkurage - Ungdomsfullmäktige - Grön Ungdom - Fritid i centrum - Swerok - Utrikespolitiska föreningen - Europeiska ungdomsparlamentet - Fryshuset - Rojavakommittéerna - Ingen människa är illegal - MBU - Vi unga! - TNKVRT - Tillsammansskapet - TNB - Belaztic Gear - Mer än bara ord - Ortens bästa poet - Slöjdande studenter - Kulturverkstan - Göteborg berättar - Kvinna till Kvinna Volontärgruppen Göteborg. 

Skriv upp i almanackan, tipsa alla du känner och KOM! Det är gratis och du behöver inte föranmäla dig. 

Demokratisatsningen är ett projekt inom Göteborgs Stad med syfte att bredda och fördjupa demokratin i Göteborg. Projektet är en del av Göteborgs 400-årsjubileum. 

Frågor eller funderingar om Demokratisatsningen eller Flytta på er? 

Kontakta: Emma Corkhill, emma.corkhill@kultur.goteborg.se.

Foto: Nils Linde.

Text och bild från Facebook

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug