Agenda: Jämlikhet söker två praktikanter!

Vi söker två praktikanter till Agenda: Jämlikhet i Göteborg för våren 2015. Den ena kommer ha inriktning projektutveckling och marknadsföring. Den andra kommer ha inriktning digital kommunikation och sociala medier. Vi söker dig som har en längre sammanhängande praktikperiod på minst 2 månader men gärna längre. 

Praktikplatserna passar bra för dig som har erfarenhet av/pluggar media och kommunikation, journalistisk, strategisk kommunikation, projektledning, marknadsföring, PR eller annan samhällsvetenskaplig utbildning. Du bör också ha intresse för- och/eller erfarenhet av, arbete med olika jämlikhetsfrågor så som tillexempel antirasism, hbtq-frågor och funktion och tillgänglighet. 

Digital kommunikation och sociala medier

Praktikplatsen handlar om att arbeta med Agenda: Jämlikhets digitala kommunikation och att sprida projektet genom sociala medier. Dina arbetsuppgifter beror delvis på din kompetens, erfarenheter och dina intressen. 

Arbetsuppgifterna kan bland annat vara att hjälpa till att uppdatera olika sociala medier, leta och kontakta bloggare utifrån olika jämlikhets-teman, fungera som redaktör för agendajamlikhet.se med mera. Du kommer också vara med i arbetet med digital utveckling av sidorna för Göteborg och Malmö, vara med att utveckla strategier för arbetet med sociala medier samt att arbeta med utvärdering och dokumentering av kommunikationsarbetet. 

Mycket av arbetet kommer handla om att sprida Agenda: Jämlikhet till nya användare. Därför är det bra om du är intresserad av sådan utveckling och har idéer om vad vi kan göra, men också att du har tålamod att dokumentera och utvärdera arbete för att se vilka riktade satsningar vi bör göra. Vi ser det som positivt om du är intresserad av sociala medier och använder det som en naturlig del i ditt dagliga liv. 

Projektutveckling och marknadsföring

Praktikplatsen handlar om att vara med och utveckla Agenda: Jämlikhet, sprida projektet till olika målgrupper och att vara med att starta samarbeten med olika aktörer inom jämlikhetsrörelsen. Dina arbetsuppgifter beror delvis på din kompetens, erfarenheter och dina intressen.

Arbetsuppgifterna kan bland annat innebära att vara med och arrangera möten och nätverksträffar, identifiera olika samverkanspartners, ha kontakt med press och media, vara med och göra ansökningar för vidare finansiering av projektet och delta i utvärderingen och uppföljningen av alla aktiviteter. Har du dessutom ett intresse för värdegrundsarbete och organisationsutveckling finns det chans att ta en aktiv roll i projektets utveckling som helhet. 

Vi är en liten organisation med tre anställda Vad gäller båda praktikplatserna vill vi passa på att säga att vi är en liten organisation med tre anställda. En del av det dagliga arbetet handlar därför också om att hugga i där det behövs. 

Är du intresserad? Skicka gärna ditt CV och personligt brev till info@agendajamlikhet.se! Sista ansökningsdag: 11 december. 

Skriv vilken praktikplats du söker till, när din praktikperiod pågår och vad du vill lära dig under praktiken hos Agenda: Jämlikhet. 

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug