Bli volontär

Bli volontär

Vill du göra det enklare för människor att engagera sig för jämlikhet? Gillar du att använda dig av webb och sociala medier? Vill du få kontakt med över 100 lokala jämlikhetsorganisationer i Göteborg? Bli volontär på Agenda: Jämlikhet-redaktionen i Göteborg! Nästa utbildningsdag sker den 18e september i centrala Göteborg. Mer info kommer inom kort!

Som volontär är du ansvarig för att fylla hemsidan med innehåll – samt att sprida det på våra sociala medier! I dagsläget arbetar vi utifrån tre områden: Sociala medier, Bloggen och Agendan, du kan läsa mer om dem nedan. Utöver att vi ses regelbundet finns de andra volontärerna inte längre än ett knapptryck bort om du vill bolla idéer. Tycker du det låter som ett roligt uppdrag? Fyll bara i formuläret du hittar genom att klicka HÄR eller mejla info@agendajamlikhet.se, så svarar vi så snart vi kan! 

Sociala medier
"Som volontär i Agenda: Jämlikhet har jag fått viktiga erfarenheter och bra meriter men också vänner för livet."

Att arbeta med sociala medier handlar om att sprida Agenda: Jämlikhet på Facebook och Instagram. Mycket av arbetet handlar om att sprida alla roliga och spännande event som finns i Agendan, men det handlar även om att komma med nya idéer och att kommunicera med våra följare och stötta organisationerna som är med hos oss. Det finns utrymme för kreativitet och att testa sig fram i, för vad som går hem i sociala medier är som bekant i konstant förändring.

Bloggen
"Jag håller på med bloggen för att jag tycker om att ha kontakt med olika föreningar som vill arbeta för jämlikhet. Jag gillar det kreativa och fria som jag får utlopp för."

Volontärer som arbetar med hemsidans blogg planerar tillsammans olika teman och innehållet i inläggen samt har kontakt med olika aktörer som vill synas i bloggen. Vi skriver också själva inlägg och söker intressanta personer som kan bidra med sin syn på olika frågor. Våra teman bestäms fritt, och kan röra allt som är relevant i jämlikhetssfären. Tidigare har vi rört ämnen som sex, rörelse och kärlek, men vad framtidens blogginlägg tar upp är helt upp till dig!

Agendan
”Att jobba med Agendan innebär ett roligt och mångsidigt arbete som ger en tydlig inblick i det som berör jämlikhet i Göteborg. Du får utlopp för ditt engagemang i jämlikhetsfrågor samtidigt som du lär dig praktiska knep som är bra för ditt framtida yrkesliv.”

Att jobba med Agendan handlar om att fylla själva agendan med ett viktigt och brett innehåll. Du gör research för att hitta de evenemang och initiativ i Göteborg som på olika sätt har med jämlikhet att göra. Evenemangen publicerar du sedan, med text och bild, på vår webbsida. I jobbet ingår även att sköta kontakten med tipsare som hör av sig via mejl eller på Facebook samt att tillsammans med andra volontärer utveckla de bästa strategierna för att arbetet ska bli så effektivt och heltäckande som möjligt. 

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug