Bloggtema: West Pride

Agenda: Jämlikhet under West Pride!

Agenda: Jämlikhetstatuering

Idag drar Pridefestivalen igång i Göteborg för åttonde året i rad. I år är det rekordstort intresse för festivalen och det är ett fullspäckat program de kommande dagarna, med 157 olika arrangörer. Agenda: Jämlikhet bjuder in till seminarium på lördag kl. 14 på Artisten för att diskutera hur jämlikhetsarbetet kan nå nya höjder. (Facebook-event här!) På fredag eftermiddag kommer vi mingla runt i Regnbågsparken och tatuera för jämlikhet och sälja kepsar för endast 120 pix! 

En central del av Agenda: Jämlikhets arbete handlar om att skapa en plattform för erfarenheter som avviker från normer för kön och sexualitet. Det är inte bara en plattform för olika hbtq-grupper att mötas. Det är även en mötesplats där de som jobbar med sexualitetsfrågor också kan möta sådana som jobbar med andra jämlikhetsfrågor. 

Under seminariet kommer vi diskutera hur nätet har förändrat politiskt deltagande och människors sätt att organisera sig för jämlikhet. Hur ser det nätbaserade engagemanget ut? Vad finns det för problem respektive fördelar med att använda sig av nätet i sin jämlikhetskamp?

Vi ser det som mycket viktigt att i jämlikhetsarbetet lyfta att olika former av förtryck och diskriminering hänger ihop. En missgynnad eller förtryckt grupp eller individ har inte bara till exempel ett sexuellt uttryck, utan de har också en hudfärg och dess kroppar ser ut och fungerar på olika sätt. Detta ger olika människor olika förutsättningar i samhället. Genom projektet vill vi skapa en plattform där denna analys ges utrymme och skapar konstruktiva diskussioner och erfarenhetsutbyten. 

På lördag kommer vi också diskutera frågor som: Vad kan aktörer från hbtq-rörelsen lära andra som arbetar med jämlikhetsfrågor? Finns det sådant rörelsen kan få hjälp med från andra? 

Var? På Artisten i Schélestudion. Adress: Fågelsången 1

När? Lördagen den 31 maj kl. 14.00-14.45

Kostnad? Det är gratis! 

Läs mer om annat som händer under festivalen i Agendan.

Vi ses! 

Anna och Nora, projektledare Agenda: Jämlikhet.

Sida 1 av 1

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug