Bloggtema: Vi tipsar

Spotify-guide: aktivism & pepp!

Påsken har kommit och förhoppningsvis våren! Är du lika peppad som vi på varmare tider och mer energi till engagemang? Vi har hittat den bästa musiken för dig!

Linda Pira

Göteborg är minst sagt ambivalent när det gäller årstider och väderlekar. Men som kompensation har vi riktigt fin musik i stan! Sonic Magazine har gjort den perfekta listan för den lokala hiphop-älskaren, kolla in den här!

Är hiphop inte din grej? Lyssna på begåvade kvinnor á la Pustervik-stämning – passande för både tillbakalutade och upptempo stunder!

För den engagerade som brinner lite extra inombords har Pitchfork samlat de bästa protestlåtarna från förra året och levererar även en Black Lives Matter-lista. Det svenska digitala musikmagasinet Popmani har också knåpat ihop en spellista med tema aktivism, som du inte får missa! 

Någon mer än vi som älskar Cherrie och Linda Pira? Nyfiken på vad de lyssnar på? Klicka dig vidare till Cherrie sheroes och Lindas spellista för GAFFA! Du kommer garanterat inte att bli besviken. 

Slutligen rekommenderar vi den ultimata (och demokratiska) listan med feminist anthems, för vad mer behövs här i livet?

 

GLAD PÅSK & TREVLIG LYSSNING

/ REDAKTIONEN

---

TEXT : MALIN ÅGREN

 

 

5 tips för jämlikhet i helgen

Äntligen fredag! Inga konstigheter, här kommer några grejer du kan hitta på i Göteborg för att sätta guldkant på helgen och samtidigt främja jämlikhet. Lär dig något nytt och ta del av någon annans historia!

jämlikhet

* Gå på fest på Bengans arrangerad av Ingen människa är illegal. Lyssna på rap på dari och mörk, elektronisk R&B – och stöd samtidigt arbete med papperslösa i Göteborg! Eventet hittar du här!

* Samla ihop kompisgänget och nörda ner er i Jämquiz – ett quiz som sätter dina kunskaper om jämställdhet på prov. Quizet hittar du här!

* Gå på bio och se Gabriela Pichlers nya film Amatörer. Filmen är ett porträtt av ett småstadssamhälle och vann pris för bästa nordiska film på Göteborgs filmfestivals gala Dragon Awards. I helgen rullar den upp på biograferna runt om i stan! Trailern ser du här.

* Kolla in Girls girls girls på Konstmuseet. Julia Peirones hyllade utställning med flickan som tema är över på söndag – missa inte sista chansen att se den! Mer information hittar du här.

* Engagera dig eller bidra till jämlikhet via organisationer! Vi på Agenda: Jämlikhet listar en massa fantastiska organisationer som arbetar med jämlikhet inom olika områden. Spana in dem här!

Digitalt kan du dessutom ta en liten stund av din tid för att:

* Skriva under Amnestys aktioner. Du är bara ett klick bort från att aktivt ta ställning för mänskliga rättigheter! Visa ditt stöd för kvinnorättsförsvararen Azza Soliman här och ditt missnöje mot totalförbudet mot abort i El Salvador här.

* Skriva under för #kvinnorsval ! Med en underskrift kan du kräva att Sveriges nästa statsminister står upp för kvinnors rättigheter. Kvinna till Kvinna uppmanar dig att agera – låt inte Sverige dras med i de nationalistiska vindar som blåser över delar av Europa och världen. Läs mer och signera brevet här!

 

TREVLIG HELG! 

 

/REDAKTIONEN 

 

Sida 1 av 2

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug