Bloggtema: Tips på organisering för jämlikhet

"Rörelsen ger oss ett stort utrymme att lyfta de frågor vi själva anser är viktiga"

My body my rights

Amnesty International är en av världens största människorättsorganisationer med över 3 miljoner medlemmar världen över. Vi vill att mänskliga rättigheter ska gälla alla, alltid. Och vi behöver bli fler.

Amnesty International har arbetat med och för de mänskliga rättigheterna sedan 1961. Som aktivist kan du välja att gå med i en grupp, eller varför inte starta din egen? I dagsläget finns cirka 200 lokala grupper utspridda i landet. Alla grupper arbetar för mänskliga rättigheter på sitt sätt, en del grupper fokuserar på specifika teman som dödsstraffet. Andra grupper jobbar mycket med att samla in pengar till Amnesty genom att exempelvis anordna konserter eller seminarier. Gemensamt för grupperna är att de alla verkar aktivt med att informera om de mänskliga rättigheterna och kränkningar av desamma. Mer information om hur just du engagerar dig finns på vår hemsida

Vi som skriver det här inlägget är engagerade i Kvinnorättsgruppen i Göteborg. Vi väljer att fokusera på de kampanjer och det material som på något sätt berör kvinnor och flickor. För närvarande arrangerar vi ett följetongevent på Frilagret i Göteborg där det första tillfället går av stapeln nu på söndag den 28 september. Mer om det finns att läsa här!

Vi har alla valt att jobba med just Amnesty eftersom rörelsen ger oss ett stort utrymme att lyfta de frågor vi själva anser är viktiga. Rörelsen är förtroendeingivande med så många medlemmar i ryggen och med dess globala perspektiv har vi chansen att påverka omvärlden till det bättre.

Vill du veta mer om Amnesty i Göteborg? Kom och lyssna på en presentation om Amnestys verksamhet i Göteborg och mingla med de grupper som söker nya medlemmar! 

När: Torsdagen 9/10 kl: 18:30-20:30

Var: ABF Södra Allégatan 1B Göteborg

 

Väl mött! 

Amnestys Kvinnorättsgrupp i Göteborg

 

Amnestys logga

Fixa fest för ett jämställt kulturliv

Ladyfest 8 mars 2014

Bild från Ladyfest Göteborgs arrangemang på Världskulturmuseet, 8 mars 2014. Foto: Rebecca Sinnerstedt

 

Tycker du också att kvinnor ska ha lika stort utrymme som män i kulturlivet? Och är du trött på att det inte är så? Då kan du göra något åt det genom att engagera dig i Ladyfest Göteborg. 

Ladyfest Göteborg är en politiskt- och religiöst obunden ideell förening som arbetar för ett mer jämställt kulturliv. Vi arbetar för att skapa utrymme och främja kvinnliga kulturutövare. Vi anordnar fester, klubbar, workshops, konstutställningar, quiz och allt där emellan. Både de på scen och vi som arrangerar är kvinnor. 

Till arrangemangen är alla besökare oavsett kön och ålder välkomna. Alla får vara stödjande medlemmar, men endast kvinnor får vara med i arrangörsgruppen. Som medlem kan man välja att engagera sig mycket eller lite. Det finns många olika uppgifter och man har stor möjlighet att göra något som man är intresserad av eller lära sig nya saker. 

Jag har varit intresserad av jämställhet i många år, och för lite mer än ett halvår sedan kände jag att det var dags att göra något åt det, och organisera mig. Det finns så många bra föreningar och organisationer att engagera sig i att det kan vara svårt att välja. För mig passade Ladyfest perfekt, det är ett positivt och inspirerande sätt att bidra till ökad jämställdhet. 

Nu ska vi snart börja planera inför Internationella kvinnodagen den 8 mars då vi anordnar en stor fest varje år. Vill du vara med och arrangera festen? Bli medlem i Ladyfest. Läs mer om oss och när vårt nästa arrangörsmöte är på vår Facebooksida eller maila info@ladyfest.se! 

 / Rebecca Sinnerstedt, styrelseledamot och arrangör i Ladyfest Göteborg.

Ladyfest 8 mars 2014

Bild från Träningsverk med risk för huvudvärks spelning, 8 mars 2014. Foto: Rebecca Sinnerstedt.

Sida 1 av 3

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug