Bloggtema: Psykisk ohälsa

"Klumpen i magen"

I Sverige i dag lever 500.000 med föräldrar som dricker för mycket, tar droger eller föräldrar som mår psykisk dåligt. Det är ca 6 stycken högstadie- och gymnasieelever i varje klass i hela Sverige. Maskrosbarn har spelat in en kortfilm i syfte att fler barn som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk ska våga söka hjälp. Vi tror och vet att många barn och ungdomar därute kommer att känna igen sig.

Känner du igen dig? Hör av dig till oss på Maskrosbarn! Vi erbjuder olika typer av stöd för dig som tonåring. Bland annat chatt, stödsamtal över Skype, läger, ungdomsgård med mera. Via länken nedan kan du läsa om allt du kan göra på Maskrosbarn! Hoppas att vi hörs!

http://www.maskrosbarn.org/for-unga/

"Att spränga ett väntrum"

VAR GOD TAG EN NUMMERLAPP OCH SITT. Hur mår landets ungdom?

Teater asfalt består av Yolanta och Erik, två unga själar som går sin sista termin på gymnasiet. De har spelat in ett podcast-avsnitt till Agenda: Jämlikhets blogg där det berättar om sin föreställning "Att spränga ett väntrum" som har premiär den 21 maj i Göteborg. Föreställningen baseras på att de har frågat ungdomar om deras psykiska mående genom anonyma enkäter, och fått över tvåhundra enskilda svar. Det är en föreställning om psykisk hälsa. Eller kanske en föreställning om psykisk ohälsa. Det är också en föreställning om att prata. Om att bryta tystnaden. Om att spränga ett väntrum.

Att spränga ett väntrum
Hej Agenda jämlikhet, och tack för chansen att sprida information om vår föreställning!
Lyssna på podden, där vi pratar om föreställningen, hur den kom till och varför vi gör den.
Nedan finns länkar till allt ni behöver för att gå och ta del av detta spektakel.

Länk till vårt Facebook-sida.

Länk till eventet.

Länk till biljetter.

Sida 1 av 3

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug