Bloggtema: Populärkultur

Tre events du inte vill missa ikväll

Så blev det till slut fredag igen och visst ska vi njuta av det? Här är tre tips på vad du kan göra ikväll för att fira ordentligt!

Lesbian take over

♕ Avsluta veckan som gått med en lite annorlunda AW; på Mölndals Dansskola arrangeras en kväll av queer bugg, där man får prova på denna härliga dansstil samtidigt som man minglar med såväl gamla som nya vänner. Kl. 19 drar der igång och dansgolvet är öppet fram till 23! (Glöm inte att anmäla dig i förväg)

♕ Är du mer sugen på underhållning får du definitivt inte missa Feminist Comedy NightOceanen. Där bjuds på en imponerande line up av improvisationsteater, drag, burlesque och italo disco. Framåt midnatt blir det dessutom efterfest! 

♕ Slutligen rekommenderas varmt till den som vill dansa ännu mer att göra natten på Bon Bon Bar, som äntligen kör sin vårupplaga av The Lesbian Take Over! Fyra olika DJs spelar under kvällen, det blir en varm och oförglömlig kväll där vi lämnar det gamla bakom oss och välkomnar helgen.

 

HA DET FINT!

//BLOGGREDAKTIONEN 

 

---

TEXT: HANNAH ALVÅ

Två sätt att lära dig mer om migration i helgen

Är huvudet blankt inför det efterlängtade veckoslutet? Agenda: Jämlikhet tipsar dig om två saker du kan hitta på för att ta del av nya perspektiv på migration – utan att spendera en spänn!

äntligenhelg
Vad möts människor som lämnar sina hemländer för att fly till Sverige av? Under temat Flykt över havet arrangerar Sjöfartsmuseet ett gäng seminarier under våren, och på söndag ligger fokus på vad människor på flykt möter när de kommer fram. Seminariet hålls på pedagogen med start klockan 13. 

Vill du ta del av temat migration, men från ett konstnärligt perspektiv? Då ska du bege dig till Kulturhuset Blå Stället där fotografen Futuro Berg ställer ut sina och migranters foton från flyktinglägret i Calais i England. Utställningen är öppen både lördag och söndag. 

Ha en skön vårhelg!

/REDAKTIONEN

---

TEXT: MATILDA POHL

Sida 1 av 2

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug