Bloggtema: Kvinnors rättigheter och feminism - inför Nordiskt Forum

Göteborg under Nordiskt Forum

A little less conversation a little more action on women's rights

Imorgon börjar Nordiskt Forum – New Action on Womens Right’s i Malmö. Det är en stor konferens och festival där personer och organisationer från hela världen, men framförallt Norden, samlas. Tusentals personer kommer under fyra dagar, 12-15 juni, bland annat diskutera kvinnors rättigheter och den feministiska rörelsens historia och framtid. Här kan ni läsa om några av organisationerna från Göteborg som kommer åka ner och vad de ska göra. 

Vi är många organisationer och personer som åker ner från Göteborg för att delta. 

Agenda: Jämlikhet kommer att presenteras på Nordiskt Forum på fredag den 13e kl. 15.00. Detta kommer att ske på Parks-scenen, vilket är gratis och öppet även för de utan konferensbiljett.  Här presenterar vi projektet och berättar om det nystartade arbetet med en plattform i Malmö!

Direkt efter detta, kl. 15.30 på Parks-scenen kommer FOFF, Forum för Feministiska Föräldrar bland annat prata om hur föräldrar kan påverka de normer och förväntningar som finns hos föräldrarna själva, hos släkt och vänner, på förskolan, skolan och i samhället i stort. Titel: Hur uppfostrar en feminist

FATTA kommer att ha en manifestation kl. 15-16 på fredag, på Hyllie Torg. Mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. En timme fylld av musik, tal, humor och konst. 

Kl. 10.00 på fredag arrangerar Lesbisk Makt frukost på Malmö Mässan, i samarbete med Sveriges Kvinnolobby. Välkomna ni som varit på någon tidigare frukost, och ni som aldrig hört talas om det här förut. 

Kl. 12. 00 på fredag håller BPW, Business & Professional Women ett samtal på scenen Vigdís med titeln: Lågavlönade kvinnodominerade yrkesgrupper: Varför och vad kan vi göra? Deltar gör både politiker och representanter från organisationen. 

Nationella sekretariatet för genusforskning kommer att hålla i olika programpunkter under samtliga av konferensens dagar. De behandlar bland annat hur ojämställdheten tar sig uttryck inom livets olika skeden och hur det kan förändras. Ett annnat lyfter att jämställdhetsintegrering fyller 20 år och diskuterar frågor om hur vägen härifrån till jämställdheten ska se ut. Mer info om samtliga av deras programpunkter hittar du här! 

Organisationen Kvinna till kvinna har också ett flertal programpunkter under helgen. Samtalen behandlar bland annat mediarapportering från krigsdrabbade områden och dess konsekvenser och hur en växande nationalism påverkar kvinnors rättigheter och jämställdhet världen över. Läs mer om samtliga av organisationens programpunkter här!

Detta är bara några exempel på den mängd programpunkter som kommer att genomföras under forumet. Mer info om samtliga programpunkter hittar du i Nordiskt Forums kompletta program som finns här!

Vi ses i Malmö!  

/ Agenda: Jämlikhet 

Sida 1 av 1

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug