Bloggtema: 15 sekunder i Almedalen

#15sekunderiAlmedalen

Här är några av alla som hittills spelat in sitt budskap till ‪#‎15sekunderiAlmedalen‬: Crossing Boarders, Danskompaniet Spinn, Feministiska Juriststudenter Göteborg, Föreningen Shedo, GIL, Made in Backa, Mötesplats Simone och #100 workshops. ❤ till alla er som redan skickat in filmer, men det finns fortfarande plats för fler. Följ kampanjen på Facebook, Twitter och Instagram under hashtagen #15sekunderiAlmedalen 

15 sekunder i Almedalen är Agenda: Jämlikhets kampanj för att lyfta viktiga jämlikhetsfrågor under politikerveckan i Almedalen. Tillsammans samlar vi in röster från olika jämlikhetsrörelser som inte finns representerade då beslutsfattare samlas första veckan i juli (läs mer om Almedalsveckan här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Almedalsveckan). 

Fråga dig: Om du hade 15 sekunder på stora scenen i Almedalen, vad skulle du säga då?  

Vi kommer samla in filmer och texter där ni själva får ta upp de jämlikhetsfrågor som behöver lyftas! Kampanjen kommer spridas genom våra sociala medier och med hjälp av alla de personer och organisationer som vill hjälpa till att lyfta de jämlikhetsfrågor som oftast kommer i skymundan. 

Spela in en film 

Spela in en film på max 15 sek där ni/du lyfter den jämlikhetsfråga som borde diskuteras i Almedalen. Tänk dig att du har 15 sekunder på stora scenen i Almedalen och föra fram ditt budskap! Filmen kan ta upp vilken jämlikhetsfråga som helst. Eftersom den bara kan vara 15 sekunder lång kan det vara bra att avgränsa sig. Istället för att tillexempel ta upp ekonomisk ojämlikhet som är en väldigt stor och bred fråga kan det vara tydligare att fokusera på något mer specifikt. Ett exempel skulle kunna vara att cirka 230 000 barn i Sverige lever i ekonomisk utsatthet idag. Att barnfattigdomen skiljer sig mellan olika delar i landet och att flest antal fattiga barn bor i Malmö. Filmen kan vara med en eller flera personer, eller bara en röst. Budskapet är det viktiga! 

Här finns en video vi gjort om kampanjen!

Skriv en kort text 

Om du inte vill spela in en film kan du skriva ditt budskap i text istället. Skriv max 300 tecken inkl. blanksteg. Även här gäller det alltså att fatta sig kort och koncist! Vi kommer samla alla texter och göra bilder med texterna på som en del av kampanjen. 

Behöver du hjälp?

Känns det svårt att formulera ert budskap? Att spela in filmen eller veta hur ni ska göra? Säg till så hjälper vi er! Vi bollar gärna idéer eller hjälper till med praktiska grejer! 

Om ni har några frågor eller funderingar är det såklart bara att ringa eller maila Nora Oleskog Tryggvason.
Mail: nora@agendajamlikhet.se
Tel: 0762-62 41 20 

Sida 1 av 1

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug