"Rörelsen ger oss ett stort utrymme att lyfta de frågor vi själva anser är viktiga"

My body my rights

Amnesty International är en av världens största människorättsorganisationer med över 3 miljoner medlemmar världen över. Vi vill att mänskliga rättigheter ska gälla alla, alltid. Och vi behöver bli fler.

Amnesty International har arbetat med och för de mänskliga rättigheterna sedan 1961. Som aktivist kan du välja att gå med i en grupp, eller varför inte starta din egen? I dagsläget finns cirka 200 lokala grupper utspridda i landet. Alla grupper arbetar för mänskliga rättigheter på sitt sätt, en del grupper fokuserar på specifika teman som dödsstraffet. Andra grupper jobbar mycket med att samla in pengar till Amnesty genom att exempelvis anordna konserter eller seminarier. Gemensamt för grupperna är att de alla verkar aktivt med att informera om de mänskliga rättigheterna och kränkningar av desamma. Mer information om hur just du engagerar dig finns på vår hemsida

Vi som skriver det här inlägget är engagerade i Kvinnorättsgruppen i Göteborg. Vi väljer att fokusera på de kampanjer och det material som på något sätt berör kvinnor och flickor. För närvarande arrangerar vi ett följetongevent på Frilagret i Göteborg där det första tillfället går av stapeln nu på söndag den 28 september. Mer om det finns att läsa här!

Vi har alla valt att jobba med just Amnesty eftersom rörelsen ger oss ett stort utrymme att lyfta de frågor vi själva anser är viktiga. Rörelsen är förtroendeingivande med så många medlemmar i ryggen och med dess globala perspektiv har vi chansen att påverka omvärlden till det bättre.

Vill du veta mer om Amnesty i Göteborg? Kom och lyssna på en presentation om Amnestys verksamhet i Göteborg och mingla med de grupper som söker nya medlemmar! 

När: Torsdagen 9/10 kl: 18:30-20:30

Var: ABF Södra Allégatan 1B Göteborg

 

Väl mött! 

Amnestys Kvinnorättsgrupp i Göteborg

 

Amnestys logga

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug