"Vi lever i en värld där inte ens orättvisorna är rättvisa"

Jag har precis kommit tillbaka till Addis Abeba i Etiopien efter två dagar på landsbygden där hunger och fattigdom är utbrett. Det har varit två intensiva dagar av starka möten och intryck då jag besökt två utvecklingscenter som Hungerprojektet har startat. Det är lätt att säga fel och säga att det är Hungerprojektet som driver dessa utvecklingscenter en hela vårt arbete bygger på att stötta människor att själva driva sin förändring, och centren drivs därför inte av oss utan av människor i dess närhet och det märks tydligt när man kommer på besök. De visar stolt upp lokalerna och de gemensamma odlingarna som finns utanför.

 

  Niklas tillsammans med Jamesh Ahmed och Alem Jamir, två programpartners i Etiopien

 Vi lever i en värld där inte ens orättvisorna är rättvisa, i en värld där kvinnor drabbas hårdare av fattigdom än män. Det vill vi ändra på! Vi arbetar därför med kvinnor i fokus så att de ska få samma möjligheter att utvecklas och bli starka ledare. Det var därför extra roligt att jag fick besöka samma områden som när jag var här för tre år sedan och se att vårt arbete gör skillnad. Vid det här besöket mötte jag kvinnor som vågade ta plats och som berättade om sina visioner och idéer för framtiden. Samma kvinnor som för tre år sedan var blyga och försiktiga. De visade stolt sina nya äppel- och kaffeodlingar som ska ge inkomster för att finansiera kommande projekt. För det är så vi arbetar, vi stärker samhällen till självförsörjning och om ett par år ska båda utvecklingscentren jag besökte klara av att finansiera sin egen verksamhet.                                                                                       

Nu är det inte varje dag jag arbetar i Addis Abeba utan de flesta dagarna sitter jag på vårt kontor i Göteborg. Där arbetar jag med att skriva ansökningar för projekt, följa upp resultat och skriva rapporter. När jag kommer hem ska jag till exempel rapportera på ett informationsprojekt riktat mot flickors rättigheter som samverkar med Flickaplattformen som vi driver tillsammans med Make Equal.

Läs gärna mer om Hungerprojektet på vår hemsida, eller följ oss i sociala medier! Vill du stötta vårt arbete kan du swisha en slant till 123 901 99 77 eller bli månadsgivare. Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

/Niklas Hallhagen, Institutional Fundraiser på Hungerprojektet

 

 Hungerprojektet 2

                                                               Hungerprojektets program vid Enemore epicenter, Etiopien

 

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug