Panelsamtal, cyberfeminism och dans, dans, dans

Våren är här, solen skiner och Göteborg sprudlar av energi! Den här helgen vill vi vakna upp ur idet och hitta på saker. Ut och dansa, lyssna på föreläsningar som inte har med skolan att göra (kämpa på, det är inte långt kvar till lov nu). Här är våra tips för den ultimata helgen!

                  Helgen v. 15

→  Vi drar igång fredag kväll på Litteraturhuset! Under rubriken Skildra klass - Arbetarskrivare bjuds vi in till att lyssna på författare från föreningen Arbetarskrivare som berättar om sina böcker och sitt skrivande. Det kommer också att finnas bokbord och annan information för den som är nyfiken.

→  När klockan slår 22 på fredagskvällen är Valandhuset the place to be när klubbfavoriten Wish You Were Queer återigen bjuder upp till ett glittrande dansgolv. Temat denna afton är super queeros, så glöm inte superhjältetrikån hemma.

→  Efter en fartfylld natt hinner vi ändå få alldeles lagom med sömn innan det är dags att bege sig till Göteborgs konsthall på lördag. Som en del av utställningen Mozart's Ghost hålls ett gäng med temadagar, och denna gång står feministen och teoretikern Donna Haraway i centrum. Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival bjuder bland annat på visning av en omdiskuterad dokumentär, föredrag och Q&A. Klockan 13.30, don't miss it! 

→  På kvällen är det dags för klubb igen, sprillans ny dessutom. Klubb Rörelsen har premiär och beskriver sig själva som "en oas där vi kan få vara de vi vill i en varm, peppig, kreativ och inspirerande miljö". Låter ju hur underbart som helst. Oceanen är stället där det händer.

→  Så kommer vi till söndagen, där vi avslutar veckan på StadsteaternSverigebarometern är ett samtal mellan flera kända röster, bland annat Adam Tensta och Segal Mohamed, som diskuterar frågor om svenskhet, kultur och inkludering. Ett utmärkt avslut på en finfin helg.

 

---

TEXT: HANNAH ALVÅ

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug