Praktikant till Agenda: Jämlikhet

Tjänst: praktikant Agenda: Jämlikhet, hösten 2014
Sista ansökningsdag: 10 juni 2014
Ansökan skickas till: nora@agendajamlikhet.se

Praktikant

Agenda: Jämlikhet i Göteborg söker en praktikant för praktik från september 2014 i minst fem veckor, gärna längre (start och slutdatum är flexibla efter överenskommelse).  Praktikplatsen har främst fokus på kommunikation, webb och spridningsarbete.


Agenda: Jämlikhet är en interaktiv webbplattform för att stärka arbetet för jämlikhet i Göteborg. Idag finns över 60 organisationer anslutna till plattformen och alla dessa arbetar med olika jämlikhetsfrågor lokalt i Göteborg. Vi vill skapa en överblick över den lokala jämlikhetsrörelsen och göra det enklare för fler att engagera sig i kampen för jämlikhet. Hösten 2014 påbörjas arbetet med att sprida projektet till Malmö och Stockholm. Läs mer om projektets mål och utgångspunkter under: http://agendajamlikhet.se/sida/om-agenda-jamlikhet

Arbetsuppgifterna inbegriper bland annat att uppdatera agendajamlikhet.se och projektets Twitter, Facebook och Instagram-konto. Du kommer delta i projektplanering och uppföljning av projektets samtliga delar. Under hösten kommer du även kunna delta i arbetet med att planera och leda utbildningar/föreläsningar, delta under möten med organisationer och intresserade aktörer, rekrytera volontärer, skriva ansökningar för vidare finansiering samt få en inblick i projektets administration och styrning.

Din bakgrund:

- Intresse för och kunskap om något (gärna flera) av jämlikhetsområdena ekonomisk och social utsatthet, kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning
, funktionsförutsättningar, sexuell orientering och ålder.

- Relevant utbildning (pågående eller nyligen avslutad) inom t.ex. kommunikation, journalistik, genusvetenskap, samhällsvetenskap eller motsvarande.

- Erfarenhet av praktiskt jämlikhetsarbete är meriterande.

- Erfarenhet av arbete med sociala medier är meriterande.

Du bör vara social, strukturerad och samarbetsvillig. Du ska ha goda kunskaper om det svenska språket och kunna uttrycka dig väldigt väl i tal och skrift.

Låter detta intressant? Skicka gärna en ansökan och CV till nora@agendajamlikhet.se eller ring Nora på 0762624120 om du har några frågor.

Ansökningar tas emot fram till den första juni 2014 och behandlas löpande. Sprid gärna vidare till personer som skulle kunna vara intresserade!

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug