"När jag var i tjugoårsåldern porrvägrade jag"

Jag värderar sex ganska högt och känner att det är fantastiskt att få ha tillgång till det. Både tillfälliga sexuella relationer utan känslor och mer intimt sex med en partner. Tyvärr tycker jag att människor verkar ha en problematisk inställning till det första, att det skulle vara dåligt. Jag gillar det faktum att det händer i stunden och att vi glömmer omvärlden ett ögonblick.

Givetvis finns det problematik kring sex, jag tänker bland annat på porr. Många killar i min ålder är uppväxta med det. När jag var i tjugoårsåldern porrvägrade jag på grund av att jag insåg att sex i porrfilm ofta är osunt, inte jämställt. Kvinnan blir snarare ett redskap än en partner, vilket är förfärligt. Det kanske bästa med sex är ju två personer som ger varandra njutning. Jag tycker vi behöver en öppnare diskussion kring det, porrsex ska aldrig få vara normen. 

Jack, 28 år

Detaljbild, bröstvårta

 

 Detta är en del av en porträttserie av olika personers syn på sex, med syfte att vidga perspektivet på vad sex är. Personerna i porträtten heter något annat i verkligheten.

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug