Fixa fest för ett jämställt kulturliv

Ladyfest 8 mars 2014

Bild från Ladyfest Göteborgs arrangemang på Världskulturmuseet, 8 mars 2014. Foto: Rebecca Sinnerstedt

 

Tycker du också att kvinnor ska ha lika stort utrymme som män i kulturlivet? Och är du trött på att det inte är så? Då kan du göra något åt det genom att engagera dig i Ladyfest Göteborg. 

Ladyfest Göteborg är en politiskt- och religiöst obunden ideell förening som arbetar för ett mer jämställt kulturliv. Vi arbetar för att skapa utrymme och främja kvinnliga kulturutövare. Vi anordnar fester, klubbar, workshops, konstutställningar, quiz och allt där emellan. Både de på scen och vi som arrangerar är kvinnor. 

Till arrangemangen är alla besökare oavsett kön och ålder välkomna. Alla får vara stödjande medlemmar, men endast kvinnor får vara med i arrangörsgruppen. Som medlem kan man välja att engagera sig mycket eller lite. Det finns många olika uppgifter och man har stor möjlighet att göra något som man är intresserad av eller lära sig nya saker. 

Jag har varit intresserad av jämställhet i många år, och för lite mer än ett halvår sedan kände jag att det var dags att göra något åt det, och organisera mig. Det finns så många bra föreningar och organisationer att engagera sig i att det kan vara svårt att välja. För mig passade Ladyfest perfekt, det är ett positivt och inspirerande sätt att bidra till ökad jämställdhet. 

Nu ska vi snart börja planera inför Internationella kvinnodagen den 8 mars då vi anordnar en stor fest varje år. Vill du vara med och arrangera festen? Bli medlem i Ladyfest. Läs mer om oss och när vårt nästa arrangörsmöte är på vår Facebooksida eller maila info@ladyfest.se! 

 / Rebecca Sinnerstedt, styrelseledamot och arrangör i Ladyfest Göteborg.

Ladyfest 8 mars 2014

Bild från Träningsverk med risk för huvudvärks spelning, 8 mars 2014. Foto: Rebecca Sinnerstedt.

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug