"Finns det något vackrare än det här?" Del två

Ett gäng Göteborgsbaserade konstnärer gick i september ihop för att göra en utställning med temat ”om sexualitet”. På olika sätt utgick de från den egna sexualiteten i sina verk och resultatet blev en spretig undersökning av begreppet. Genom måleri, foto, skulptur, performance, poesi och installation undersökte de sexualitetens olika beståndsdelar. Det vackra, det nakna, det abjekta, det skamliga, det kärleksfulla, det förutbestämda, det avvikande och det hotfulla.

Matilda Andersson
För mig är sexualitet makt. Min makt, min kamp. Min kropp. Jag heter Matilda och är en 22årig tjej, kvinna, feminist. Jag pluggar journalistik och leker poet när jag känner att jag måste. Och min kropp är inget tempel.

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug