"Finns det något vackrare än det här?"

Ett gäng Göteborgsbaserade konstnärer gick i september ihop för att göra en utställning med temat ”om sexualitet”. På olika sätt utgick de från den egna sexualiteten i sina verk och resultatet blev en spretig undersökning av begreppet. Genom måleri, foto, skulptur, performance, poesi och installation undersökte de sexualitetens olika beståndsdelar. Det vackra, det nakna, det abjekta, det skamliga, det kärleksfulla, det förutbestämda, det avvikande och det hotfulla.

I några kommande blogginlägg kommer vi publicera de olika konstnärerna och några utav deras alster. Detta är första inlägget.

"Vem är du kär i?
Hur många har du legat med?
Är du fortfarande oskuld?
Är du annorlunda?
Är du lycklig?
Vad händer när du tar av dig kläderna?
Är din kropp din egen?
Vem utnyttjar vem?
Finns det något vackrare än det här?
Går det någonsin att sluta skämmas?"

Ronja Gutavsson
Jag heter Ronja, jag är 23 år och jag studerar genusvetenskap på Göteborgs Universitet. I utställningen "Om sexualitet" bidrog jag med 2 stycken collage på Harry Styles, 3 bilder på ett kyssande par och en bok med bilder på mitt ex. 
Här hittar du min hemsida.

Gråskala

 

Hjärtan

Färg

Albin Högrell:
Jag heter Albin Högrell, är 23 år och läser kulturprogrammet vid Göteborgs universitet.
Till en början kände jag mig högst obekväm med att fota något på temat för utställningen, men den obekvämligheten gjorde å andra sida också att jag blev mer intresserad av det. Till slut valde jag att förhålla mig relativt fritt till ämnet, eller hålla det på armslängds avstånd kanske en kan säga. 

Dygn utan dagar 

Albins bilder

Albins bilder

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug