”Det är roligt att få utvecklas och föra Agenda: Jämlikhet framåt – och på så vis förhoppningsvis få vårt samhälle mer uppmärksamt på frågor som rör jämlikhet”

Varje termin bidrar volontärerna på Agenda: Jämlikhets redaktion med sin tid och pepp för att göra det möjligt för göteborgarna att få evenemang om jämlikhet samlade på ett enda ställe. I bloggen berättar vår volontär Angelica Hvass om hur det är att vara volontär på redaktionen.

angelica_1

”En god vän till mig tipsade mig om att Agenda Jämlikhet sökte nya volontärer då hon vet att jag brinner mycket för frågor som rör jämlikhet. Jag tyckte såklart att det var ett underbart förslag och ringde genast upp för att höra om jag fick möjlighet att hjälpa till”, säger Angelica Hvass. 

Angelica är en av Agenda: Jämlikhets volontärer på redaktionen i Göteborg som regelbundet arbetar med att samla information om evenemang som rör jämlikhet i Göteborg, producera innehåll till webbplatsen och bloggen, nå ut till följare i sociala medier, kommunicera med organisationer som vill synas i Agenda: Jämlikhets kanaler, spåna på kampanjer och mycket mer. För varje volontär finns möjligheten att fokusera på det som hen tycker är extra kul.

– Mest jobbar jag med Facebook och Instagram. Jag tycker att kommunikation i sig är väldigt roligt att arbeta med, speciellt genom sociala medier. Just nu jobbar vi med att bli en starkare plattform för att inspirera och ge kunskap i allt som rör jämlikhet i stort, samtidigt som vi vill vara den självklara platsen för att hitta event och möjligheter till engagemang kring jämlikhet i Göteborg.

När Angelica inte volontärar studerar hon masterprogrammet Kommunikatörsprogrammet med inriktning på myndigheter och offentlig förvaltning, underhåller sitt stora konst- och fotointresse och umgås med sina två barn.

– Det är full fart med andra ord! Därför känns det så bra med Agenda: Jämlikhets arbete i grupp. Även om vi alla har specifika områden som vi är lite extra ansvariga för så känns det bra att alltid kunna ses och bolla idéer. Att vi alla bidrar och hjälps åt. Vi är ett bra team och det är roligt att få utvecklas och föra Agenda jämlikhet framåt och på så vis förhoppningsvis få vårt samhälle mer uppmärksamt på frågor som rör jämlikhet!


 
Agenda: Jämlikhet rekryterar nya volontärer till redaktionen i början av varje termin. Volontärerna har olika bakgrund men samma ambition: att sprida information och kunskap om jämlikhet och inspirera till att engagera sig. Låter det roligt? Håll utkik på vår Facebook-sida och på www.gbg.agendajamlikhet.se! Nästa tillfälle att gå med i Agenda: Jämlikhets volontärredaktion är i januari 2018. Vill du ha mer information om vad det innebär att vara volontär redan nu? Välkommen att mejla anna@agendajamlikhet.se!

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug