Boktips tema Kärlek - del I

Med sommar och semester finns det förhoppningsvis mer tid för läsning. Vi bad barn- och ungdomsbibliotekarie Carolina Dennisdotter på Mölnlycke bibliotek om tips på böcker på kärlekstemat och fick en hel drös. Del I innehåller en bilderbok, en barnbok, en ungdomsbok och en serieroman!  

Välkommen Tango av Justin Richardson och Peter Parnell, bilderbok 
Ljuvlig bilderbok om två hanpingviner som så gärna vill ha ett eget ägg att ta hand om vilket de visar genom att bygga rede och ruva på stenar tills de får ett övergivet ägg att ta hand om.  Boken är baserad på en sann händelse från Central Parks zoo och lyckades få moralpredikanterna i USA att gå i taket - boken ligger i topp på listan av böcker som förbjudits på USA:s bibliotek. 

tango

Blompojken av Elias Stjärne Ericson, barnbok
De andra är stora och starka - till och med föräldrarna säger att han måste säga ifrån men Blompojken är inte stor och inte stark utan bra på andra sätt. En liten lågmäld berättelse om att vara fin och bra som man är och att hitta sin egen väg. 

blompojken

Det händer nu av Sofia Nordin, ungdomsbok 
Att bli kär är förvirrande men osäkerheten blir ännu större när det är bästa kompisen Sigrid som Stella faller för. Om att inte kunna låta bli att närma sig men samtidigt vara skräckslagen över hur det ska tas emot. Om den första spirande kärleken i härlig högstadiemiljö.

dethändernu

Cowgirls av Karolina Bång, serieroman
En alternativ västernmiljö med bara kvinnor, cowgirls som dansar linedance, spelar banjo, åker tåg mitt i natten och andra västerninspirerade aktiviteter. Framförallt har de otroligt mycket sex i de här serienovellerna och läsaren får exempelvis tips på vad man ska tänka på om man vill ha trekant eller hur man gör sin egen strap-on.

cowgirls

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug