"Att vara volontär bjuder på många utmaningar och möjligheter"

Fortsättning på temat "Volontärer på Agenda Jämlikhet" där vi kommer presentera några av våra grymma volontärer som arbetar med olika delar av redaktionen. Vårt nästa inlägg är skrivet av Alice som jobbar i "Blogg-gruppen" på Agenda Jämliket där hon berättar varför hon engagerade sig som volontär och vad det innebär att jobba med bloggen. 

 

Hej!
Mitt namn är Alice och jag är 23 år. Jag bor och studerar i Göteborg sedan tre år tillbaka och har nyligen avslutat en utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap. 
Jag engagerade mig som volontär i Agenda: Jämlikhet för att jag vill arbeta med mänskliga rättigheter och jämlikhets-frågor. Som en del av Agenda får jag dels erfarenheter och meriter för framtiden och dels möjligheten att engagera mig och bidra till en faktisk förändring tillsammans med fantastiska kollegor. Det som jag var mest orolig för innan jag sökte till att bli volontär var huruvida jag skulle hinna med jobbet eller inte. Detta har som tur är inte varit något problem då arbetet är väldigt flexibelt och går att anpassa bra för att passa med den övriga vardagen! Det känns otroligt kul att få utrymme till att lägga min tid på något betydelsefullt och verka i ett större sammanhang.

Agenda Jämlikhet har tre olika arbetsområden som en kan arbeta med, där jag själv är engagerad inom “blogg-gruppen” som ansvarar för innehållet på Agendas blogg. Genom att tillsammans i gruppen arbeta fram olika bloggteman tar vi kontakt med olika organisationer och personer som skulle vara intresserade av att gästblogga hos Agenda för att berätta mer om olika initativ, projekt eller evenemang. Arbetsområdet innebär en ständig kommunikation samt att ta fram olika kommunikationsstrategier för hur olika aktörer kan kontaktas på bästa sätt. Att vara en del av blogg-gruppen ger utrymme för mycket kreativitet och nytänkande men också bra redaktionella erfarenheter!

Att vara volontär bjuder på många utmaningar och möjligheter. Förutom att lära känna grymma människor som delar ens intresse för jämlikhet så ger även volontärarbetet möjligheter till att utveckla förmågor i t.ex. strategiskt tänkande och strategisk kommunikation. Det är även ett tacksamt jobb att ha vid sidan av skola eller jobb då det inte kräver mycket av ens tid och bidrar till meriterande erfarenheter inom både redaktionellt och socialt arbete! För att vara volontär behöver man inte heller vara någon “expert” inom området. Det viktigaste är framförallt intresset för att engagera sig, dela Agenda: Jämlikhets värdegrund och självklart tycka om att fika!

 

Alice

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug