”Alla transpersoner i alla åldrar är välkomna”

Varannan onsdag ses transpersoner och deras närstående för att utbyta funderingar och nätverka över en fika i centrala Göteborg. Bakom initiativet ligger Transammans Väst, en förening som vill erbjuda en trygg plats för att bolla tankar kring könsidentitet.

transammans

Hej Transammans Väst! Vilka är ni och vad gör ni?

Hej! Vi är en lokalförening till Transammans, ett förbund för transpersoner och närstående. Transammans anordnar fikaträffar, samtalsgrupper, transkollo, träningar och andra aktiviteter som medlemmarna önskar. Vi kan också verka som stödpersoner.

Berätta mer om Transammans Västs fikaträffar i Göteborg. Vad händer där?

Vi ses för att ha en fin stund, knyta kontakter, dela erfarenhet och kunskap. Till våren kommer vi också ses några gånger utomhus. Alla transpersoner i alla åldrar och närstående till transpersoner är välkomna. På dessa fikaträffar räknar vi närstående som förälder, partner, syskon, barn eller annan familjemedlem, vän, skol-eller vårdpersonal eller annan som vill få mer kunskap och träffa andra närstående. 

Vad önskar ni att eventarrangörer i Göteborg gör för att öka inkluderingen av transpersoner?

Satsa på genusmedvetenhet, se till att få tillstånd till ett inkluderande, icke-binärt samhälle, till exempel könsneutrala toaletter och omklädningsrum. Empati och kunskap brukar vara en bra start!


Fikaträffar med Transammans Väst äger rum onsdagar jämna veckor klockan 17.30–20.00 hela våren. Träffarna är till för transpersoner och/eller personer som funderar över sin könsidentitet och är över 13 år. Vill du anmäla dig? Mejla transammans.vast@gmail.com. Information om kommande fikaträffar hittar du här, här och här.

---

TEXT: MATILDA POHL

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug