"Agenda-redaktionen är ett perfekt ställe för den som vill jobba på ett kul och konstruktivt sätt"

Hej! Nu har bloggredaktionen kommit tillbaka från semestern och drar igång igen med ny energi och nya spännande blogginlägg! Vi inleder hösten med temat "Volontärer på Agenda Jämlikhet" där vi kommer presentera några av våra grymma volontärer som arbetar med olika delar av redaktionen. Vad gör man som volontär på Agenda Jämlikhet? Vem kan bli volontär och vilka utmaningar bjuder jobbet på? 

Först ut på temat är Anja som berättar hur det är att jobbar i "Agenda-gruppen" och ger en beskrivning av vilka arbetsuppgifter som finns för området.

 

Hej hej!

Anja heter jag, jag är 26 år och på dagarna pluggar jag en masterutbildning i kommunikation. Jag har varit med i Agenda: Jämlikhet sedan uppstarten av volontärverksamheten i februari i år och när jag ansökte var det med en förhoppning om två saker: att få utlopp för mitt engagemang i jämlikhetsfrågor och samtidigt lära mig praktiska grejer som är bra att kunna för en kommunikatör. Båda de delarna har jag fått, plus den största bonusen; Alla bra människor jag får jobba och hänga med under tiden.

Som volontär finns tre huvudsakliga arbetsområden att välja mellan: bloggen, sociala medier och agendan. Hittills har jag varit en del av agenda-gruppen och vårt ansvar är, kanske inte helt oväntat, att fylla själva agendan med innehåll. Det innebär att vi först gör en del research för att hitta evenemang och initiativ i Göteborg som på olika sätt har med jämlikhet att göra. Tillsammans försöker vi också utveckla de bästa strategierna för att letandet ska bli så effektivt och heltäckande som möjligt. I jobbet ingår även att sköta kontakten med tipsare som hör av sig via mail och sist men inte minst att publicera eventen, med text och bild, på vår webbsida.

Vi brukar dela upp arbetet mellan oss i gruppen så att en person (eller fler) ansvarar för en vecka i taget. Det finns rutiner och kommunikationskanaler som gör att det alltid går att få hjälp, svar på frågor eller bara allmän pepp från de andra. Dessutom ses vi allihop på redaktionsmötena var tredje vecka och då finns det chans att prata igenom vad som har fungerat bra och inte.

Jag tycker själv inte att det finns några egentliga nackdelar med jobbet, förutom kanske att det är lätt att bli engagerad och lägga ner mer tid än vad som var tänkt från början (om det ens räknas som nackdel?). Arbetet kräver heller inga särskilda förkunskaper och det du behöver veta får du lära dig under utbildningen.

Sammanfattningsvis skulle jag säga att Agenda-redaktionen är ett perfekt ställe för den som vill jobba på ett kul och konstruktivt sätt med frågor som annars lätt kan kännas frustrerande. Dessutom finns möjligheter för den som vill att testa nya ansvarsområden eller ta egna initiativ utifrån intresse och kunskap. Låter det som något för dig så rekommenderar jag verkligen att söka, vi är väldigt peppade på att välkomna fler volontärer som vill göra Agenda ännu bättre!

 

Anja

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug