WikiGap Göteborg

fre 13:00 (06/03-2020)  -  fre 17:30 (06/03-2020)
Renströmsgatan 6

Det finns fyra gånger fler artiklar om män än om kvinnor på Wikipedia, vars innehåll färgar vår kunskap om världen. Nu kan du vara med på ett världsomspännande initiativ för att minska gapet mellan män och kvinnor på internet. Skriv in dig i historien genom att delta i WikiGap Göteborg.

#WikiGap har genomförts i över 60 länder. Syftet är att göra internet mer jämställt genom att utöka informationen om framstående kvinnor på Wikipedia, en av världens tio mest besökta webbplatser globalt. Hittills har volontärer över hela världen bidragit till fler än 35 000 redigerade och publicerade artiklar.

Temat för WikiGap Göteborg är Historiska kvinnor. Tillsammans med volontärer från Wikimediarörelsen kommer du att kunna skriva nya artiklar, förbättra befintliga artiklar eller översätta artiklar om kvinnor som varit eller är betydelsefulla för Sveriges historia.

För ditt engagemang bjuds på lättare förtäring, dryck och en goodiebag med bland annat Utrikesdepartementets handbok i feministisk utrikespolitik. Eventet inleds med inspirerande talare.

Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6, Trappan.
Ta med: Egen dator.
Anmälan (senast 25/2): https://hum.gu.se/om-fakulteten/oppna-evenemang/wikigap-humanisten/anmalan-wikigap

Text från Facebookevenemanget på https://www.facebook.com/events/464836201090032/