Webbkonferens: Maskulinitet i förändring 10 år

tors 09:30 (15/10-2020)  -  tors 11:15 (15/10-2020)
Länsstyrelsen i Örebro län
Maskulinitet i förändring är en konferensserie som belyser aktuell forskning såväl som praktiskt arbete. Konferensserien har ett brett köns- och genusperspektiv, men har en särskild betoning på pojkar, män och maskuliniteter. Konferenserna har genomförts sedan 2010 och sker i samarbete mellan Länsstyrelsen i Örebro län, Region Örebro län och Örebro läns idrottsförbund.
Maskulinitet i förändring har genomförts sedan 2010 med olika teman, bland annat våld, sexualitet, makt, föräldraskap och klimat.
Målgrupp
Webbinariet är kostnadsfritt och vänder sig till politiker, chefer och tjänstepersoner som har ansvar och arbetar inom området. Även det civila samhället och föreningar välkomna, samt den som har intresse av frågorna.
Anmälan
Deltagande är gratis och anmälan görs senast den 10 oktober längre ner på denna sida. Länk till webbinariet skickas ut efter sista anmälningsdag.
Program
09.30 Välkommen och inledning med Landshövding Maria Larsson samt information från moderator
09.45 Maskulinitet i förändring 10 år, Tobias Axelsson och Tomas Wetterberg, 
10.15 Paus

10.30 Samtal: Anna Swift-Johannison strateg i jämställdhet på Region Örebro län håller ett samtal tillsammans med Daniel Alsave, Tomas Wetterberg, Felicia Garcia och Sam de Boise om maskulinitet i förändring med särskilda nedslag i maskulinitet och idrott, känslor, våld och hälsa.
11.15 Avslutning

ANMÄL DIG DIREKT HÄR!