Unga, Internet och Fair Sex - Vi skruvar upp tempot!

tors 16:00 (23/04-2015)  -  tors 18:30 (23/04-2015)
Frilagret

Den 23 april kl. 16-18.30 har Realstars planerat ett fullspäckat program på Frilagret i Göteborg. Det övergripande temat för mötet är Unga, Internet och Fair sex. Det kommer bjudas på panelsamtal, livemusik och konstutställning. Det är gratis och öppet för alla intresserade. Varmt välkomna!

Sextrafficking ökar i världen och det rapporteras om svenska ungdomar som säljer sex. Dessa högaktuella frågor kan lätt kopplas till hur våra attityder om sex och internet som anonym arena påverkar oss. Där möter vi allt från sexuella kränkningar till eskortsidor.

Vi bjuder in till en engagerande eftermiddag med samtal, mingel och musik. Ta också del av en konstutställning av unga som skapat för Fair Sex – sex på lika villkor – och mot trafficking. Öppet för alla och helt kostnadsfritt. Vi bjuder på mingelsnacks. 

PÅ AGENDAN:

• Ta del av webbspelet Fair Sex: Nätverket – ett interaktivt webb- spel om trafficking, mänskliga rättigheter och kränkningar.

• Vad lärde vi oss av Instagram-målet? Möt de som var där.

• Trafficking i Sverige, nätet som arena. Caroline Engvall, författare till bl a “14 år till salu” och nu aktuell med “Virtuell Våldtäkt”.

• Hur jobbar vi för att stärka unga och minska sexuella övergrepp genom nätet?

BLAND MEDVERKANDE:

Lisa Björklund, ATSUB, Caroline Engvall, författare, Malin Roux Johansson, Realstars, Sarah Males, projektet En skola för alla, Lotta Krus, fd. rektor Plusgymnasiet Göteborg, Anna Thomasson, ordförande i Fatta, Helle Lyrstrand Larssen, journalist, Jeanette Rahbe, samordnare Tjejjouren Väst, Birgitta Dellenhed, Chef för Ungdomsutredningen samt elever från Öckerö seglande Gymnasium

ARTIST: Fanny de Aguiar, känd från Idol.

MODERATOR: Pernilla Holmgren Larsson, Journalist

Kvinna till Kvinnas frivilliga informatörer finns på plats

 

NÄR: Torsdag 23 april 2015 TID: 16.00–18.30

VAR: Frilagret, Heurlins plats 1A, Göteborg. Lokalen är tillgänglig. 

ANMÄL GÄRNA TILL:  anna@realstars.eu 

(text + bild kommer från detta Facebook-event)