Skildra klass – Arbetarskrivare

fre 19:00 (13/04-2018)  -  fre 21:00 (13/04-2018)
Göteborgs Litteraturhus

En afton om och med klass!

Aino Trosell, Pål Eggert, Oscar Garcia och Henrik Johansson är alla författare och medlemmar i Föreningen Arbetarskrivare. Under kvällen kommer de presentera sina böcker och sitt skrivande.

Dessutom bokbord och information om Arbetarskrivares skrivarcirkel samt föreningens verksamhet och den kommande antologin.

Aino Trosell har kommit ut med 25 böcker sedan debuten med romanen Socialsvängen 1978. Senaste bok är Helmers vals som handlar om en far och ett Sverige som en gång var.

Pål Eggert skriver göteborgsskräck med klass. Flera av hans böcker har Lundbygården som utgångspunkt, ett boende för hemlösa, missbrukare, psykfall och småkriminella.

Oscar Garcia har skrivit en avhandling om hur gerillasoldaten skildras i ett antal romaner från Centralamerika och är nu aktuell med barnboken Mosaikgänget och den stinkande gubben.

Henrik Johansson är, med Anna Jörgensdotter, redaktör för föreningens nya antologi och skriver själv både prosa och poesi. Har precis kommit ut med sin tredje bok: bageriromanen Raya.

Fler författare kan tillkomma.

Fritt inträde.

(informationen kommer från detta Facebook-event