SCHILLERSKA SKOLSTREJK 12/12

tis 12:00 (12/12-2017)  -  tis 13:00 (12/12-2017)
Schillerska gymnasiet Gymnasiebiblioteket

Tisdag 12/12 demonstrerar vi för att stoppa alla utvisningar till Afghanistan! 

Kl 12 går ca 40 skolor i Sverige ut i strejk, och vi ska vara en del av detta. Vi vägrar vara tysta. 

Vi elever kan inte se på när ungdomar i vår ålder skickas till ett land i krig. Vi vägrar acceptera att Sverige sviker de här ungdomarna på detta sättet. Vi kräver amnesti (amnesti betyder att alla får stanna, att ingen utvisas till landet).

Vi kommer att lägga ned skolarbetet kl 12 för att mötas och tillsammans säga vad vi tycker. Antingen kommer vi mötas på skolgården eller i allén på Vasagatan, det beror på om vi fått tillstånd för demonstration från polisen. Om vi är många kan vi verkligen påverka politikerna. Mer info kommer!!!!

Varför gör vi detta? 

Afghanistan är ett land i krig. Många har flytt under de senaste åren, och oron har ökat i landet. Talibanerna sprider skräck och terror. Många av de som nu kommit till Sverige tillhör gruppen hazarer som är förtryckta i stora delar av Afghanistan. Det är enkelt ett farligt land att bo i. 

FN beskriver landet som ett land i krig, Amnesty International och Röda korset har sagt att det inte är tillräckligt säkert för att utvisa människor dit. Ändå fortsätter Sverige att skicka ungdomar till detta land. Vissa av de har inte ens varit i landet innan, utan bott i Iran. 

De som skickas tillbaka riskerar att utsättas för förföljelse, krig och terror. Det tänker vi inte acceptera.

Frågor? Maila simonklang@yahoo.se eller skriv i PM

(informationen kommer från detta Facebook-event)