Queer(f)est: SAQMI & Textival- Eileen Myles officiella efterfest

fre 17:00 (10/05-2019)  -  lör 01:00 (11/05-2019)
Pölgatan 5

Queer(f)est: SAQMI och Textival gör Eileen Myles officiella efterfest i huset Frigga i det Gathenhielmska Kulturreservatet. Det blir bar, filmvisning, liveakter, DJs och häng.

I anslutning till Textival Litteraturfestivals fredagsprogram i Sjömanskyrkan i Göteborg (10 maj, kl. 18-22) och SAQMIs inflyttningsfest (kl. 17-01) i huset Frigga styr vi upp gemensam efterfest för Eileen Myles och hens sverigeturné.

FESTPROGRAM, Frigga

17-19 Afterwork med SAQMI. Vi bjuder på ett glas vin och visar de nya lokalerna.
17-22 SAQMI minns Barbara Hammer och kör ett antal kortfilmer (pågående - i loop)
17-22 EFTERLYSNING!!! Om du har material hemma som relaterar till queer film (rörlig bild på alla sätt med någon form av svensk anknytning) så tar SAQMI tacksamt emot donationer under kvällen. Det kan vara filmaffischer, festivalprogram, stillbilder/pressbilder, DVD/VHS, filmhandledningar, merchendice, flyers etc. Om du är upphovsperson och har frågor kring originalmaterial eller vill vara med i SAQMI:s databas över queer rörlig bild så kan du skriva direkt till oss på: info(at)saqmi.se

LIVEAKTER under kvällen:
20.00 Kjellsson
23.00 Alice B

RFSL Newcomers Sjuhärad sköter baren och fantastisk musik ljuder i lokalerna.

VIKTIGT:Anmäl dig till Queer(f)est här

 

- - - ----------
SAQMI
The Swedish Archive for Queer Moving Images samlar för första gången i Sverige den queera rörliga bildens historia på en och samma plats. En historia som marginaliserats genom förtryck och självcensur. Med metoder som efterlysningar, insamlingar, dokumentation, intervjuer, arkivering, visningar, presentationer, workshops och samtal kommer den första plattformen för queer rörlig bild i Sverige att skapas. Hemsida: https://saqmi.se

TEXTIVAL
Textival Litteraturfestival 9–12 maj 2019 utforskar det intimas plats och bäring i rörelsen mellan text, kropp, offentlighet och den scen som utgör vårt allra djupaste inre. Det blir samtal, läsningar, performance, private readings, scenkonstföreställningar, liveakter, workshop, vernissage, utställning, Textivals Textmässa samt Barnens Textival.
Event: https://www.facebook.com/events/345969789347789/

 

- - - ----------

(Informationen är hemtad från detta facebook-event)