PMS & PMDS konferensen på Internationella Mensdagen

tis 17:00 (28/05-2019)  -  tis 19:30 (28/05-2019)
Göteborgs Universitet Hörsalen Dragonen

Den 28e maj kommer PMS & PMDS konferensen till Göteborg! Boka din kostnadsfria biljett här.

Den 21 november förra året, på Internationella PMS-dagen, gick Bättre än de flestas första konferens av stapeln i Stockholm på Medelhavsmuséet. Och denna gång har vi teamat upp med inga mindre än den fantastiska och viktiga organisationen MENSEN.

Denna gång är det Göteborg som ska få möjlighet att lära sig mer om detta viktiga ämne. Evenemanget äger rum på Internationella Mensdagen den 28 maj - en temadag som är till för att bryta tabun och sprida kunskap om de behov som menstruerande personer har.

- Det finns en stor kunskapslucka i samhället kring PMS och framförallt PMDS. PMDS är den allvarligaste och mest funktionsnedsättande formen av PMS, som än i dag sällan diskuteras och som i stor utsträckning inte diagnosticeras. Trots att PMDS kan klassas som en folksjukdom går många drabbade genom livet utan att få hjälp. Personer med PMDS tillbringar drygt 50% av sin fertila ålder i depressivt tillstånd och sjukdomen leder ofta till sociala problem på både arbetsplatsen och i hemmet.

Vi vill ändra på detta genom att sprida kunskap om PMS och PMDS!

Under evenemanget kommer bakomliggande orsaker, diagnoser och moderna behandlingsalternativ av PMDS att presenteras av de medverkande.

-----------
FÖRELÄSNINGAR/TIDER

17:00-17:15 - Isabel Lindström, medgrundare till Bättre än de flesta och initiativtagare till PMS & PMDS-konferensen berättar om sina erfarenheter av PMDS.

17:15-18:10 - Torbjörn Backström, professor i obstetrik vid Umeå Universitet, redogör vad PMDS är och vad som orsakar diagnosen samt berättar ur ett historiskt perspektiv hur det sett ut för kvinnor med hormonella besvär.

18:10-18:15 - Rebecka Hallencreutz, medgrundare och organisationssekreterare på MENSEN, berättar kort om deras arbete och varför det är viktigt att prata öppet om mens.

18:15-19:15 - Leg. Psykologerna Ulrike Braun och Susanna Johansson kommer att tala om hur kognitiv beteendeterapi kan lindra symtomen vid PMS.

19:15-20:00 Här finns det möjlighet att stanna kvar och mingla, prata om det du lärt dig och dela erfarenheter! Det kommer att finnas goa chokladbars från vår sponsor NICK’s. MENSEN kommer att ha ett infobord där du kan fråga om vår verksamhet och signa upp dig för medlemskap.

----------
Evenemangets huvudsponsor är Asarina Pharma.
Konferensen är organiserad av jämställdhetsorganisationerna Bättre än de flesta och MENSEN.

Tack vill våra sponsorer och samarbetspartners: studentkåren SSESA, Libresse och Nicks!

Evenemanget är GRATIS - men du behöver haffa en fribiljett här!

Varmt välkomna!

*****

Informationen över eventet kommer från detta facebookeventet