Ladyfest & Amnesty 8-marsfest - Internationella kvinnodagen

tors 18:00 (08/03-2018)  -  fre 02:00 (09/03-2018)
Folkteatern Göteborg

LADYFEST ♥ AMNESTYS KVINNOGRUPP
Fira Internationella kvinnodagen med oss på Folk!

Vi ställer till med fest och dans hela kvällen lång - perfekt efterhäng till demonstrationen!

- FÖRELÄSNINGAR
- DANCEOKE MED BATALJONEN
- DANSGOLV: DJ LADY LOUISE

50 KR
18 ÅR (ingen åldersgräns på föreläsningarna)
KL. 19 - 02

19.00 Shadi Boroumand föreläser om kvinnors rättigheter i Iran
20.10 Amnesty International berättar om Amnestys BRAVE-kampanj och Azza Soliman
21.00 Ladyfest presentation
21.30 Danceoke med Bataljonen
23.00 Lady Louise

FÖRELÄSNINGAR
Shadi Boroumand, advokat och mänskliga rättighetsaktivist, talar om kvinnors rättigheter i Iran.
Amnesty International berättar om mänskliga rättighetsförsvarare och Azza Solimans arbete för kvinnors rättigheter i Egypten.

Iran är ett av de få länder i världen som varken har signerat eller raticifierat FN:s konvention om kvinnors rättigheter vilket gör det lagligt att på olika sätt diskriminera kvinnor. Kvinnors rättigheter är en fråga som inte lyfts upp vilket gör att våld mot kvinnor och diskriminering av många olika slag är vanligt förekommande. Den 8/3 kommer Shadi Boroumand (som jobbat som advokat i Iran och som kämpar för att frågan om kvinnors rättigheter ska lyftas) tala om hennes erfarenheter och om kvinnors situation i landet.

Amnesty International kommer tala om kvinnliga mänskliga rättighetsförsvarare och berättar vad de gör och varför det behövs. Hur Azza Soliman, kvinnorättsförsvarare i Egypten, kämpar för att kvinnor som har varit utsatta för sexuellt våld och misshandel ska kunna få rättshjälp och psykosocialt stöd. 

Länk till Amnesty Internationals sida om kvinnorättsförsvarare:
https://www.amnesty.se/vad-gor-vi/kvinnors-rattigheter/kvinnorattsforsvarare/

BATALJONEN
BATALJONEN (bildat 2008) är ett feministiskt scenkonstnärskollektiv, en punkig frigrupp, en ohemlig teaterklubb. De är åtta scenkonstnärer som skapar teater, opera, fester, läsningar, middagar, ordvitsar, YouTube-videos och andra verk med sig själva och sitt nätverk av frilansande kamrater.
Under 2016 inledde Bataljonen ett samarbete med Processfabriken och Dansklubben Wonderland. Under Wonderlandkvällar på Pustervik under året deltog Bataljonen som Danceoke-masters, och genomförde även happenings och shownummer på scenen och dansgolvet. Tillsammans med Wonderland gästade de även Stora Teatern med danceoke under Dans– och Teaterfestivalens avslutningsfest i slutet av sommaren 2016.
Nu har turen kommit till Ladyfest + Amnesty och Folk.
https://bataljonenshemsida.wordpress.com/

LADY LOUISE
Kärleken till den Karibiska musiken fick Lady Louise att börja DJ:a för över 10 år sedan. Hon mixar med precision och har öra för det allra senaste och hetaste inom hiphop, dancehall och Afrobeats! Lady Louise är välkänd genom hela Europa och har backat stora artister som Popcaan, Charly Black mfl. på deras officiella turnéer. Med en blandning av goa klassiker i en mix med det allra senaste sätter hon eld på dansgolvet och lämnar ingen på klubben oberörd.

❤❤❤

----------------------
I samarbete med ABF

 

(Informationen kommer från detta Facebook-event)