Kurs i civilkurage, ickevåld och konflikthantering med Per Herngren!

lör 10:00 (19/10-2019)  -  sön 17:00 (20/10-2019)
Hammarkullen

Varmt välkomna till en professionell konflikthanteringskurs öppen både för de som vill fortbilda sig och för de som vill börja lära sig civilkurage och konflikthantering. De som tidigare gått kurs för Per Herngren får under en del av kursen möjlighet att lära sig leda övningar.

Om kursen:
Deltagarna övar ett spektrum av metoder för effektivare och jämlikare samarbete, dialog och ickevåld. De lär sig att ingripa vid konflikter, övergrepp och härskartekniker. Deltagarna övar på att ingripa konstruktivt i ett tidigt skede vid baktaleri, mobbning, rasism och sexuella trakasserier. Vi tränar civilkurage för att ta vårt ansvar för #metoo-berättelserna och bryta tystnadskulturer.

Kursen bygger på metoder från proaktiv konflikthanteringperformativ förverkligande feminism, samt ickevåld. Performativ är handlingar som uppnår målet när handlingen är genomförd, som exempelvis genomför jämlikhet eller omsorg. Målet skjuts inte på framtiden. Kursen innehåller inga Aha!-övningar eller värderingsövningar. Istället övas metoderna på mer realistiska situationer.

Kursledare:
Per Herngren har gett ut tio böcker på fyra språk. Han är utsedd till Årets Folkbildare i Sverige. Och utvald av War Resisters International till en av världens mest erfarna ickevåldstränare. Han har utbildat i samarbets- och beslutstekniker sedan 1985. Och han har lett kurser i Europa, Centralasien, Mellanöstern samt i Syd- och Nordamerika. Läs mer om Per Herngren.

 

Anmälan och Praktisk information: 
Tid: 10.00-17.00 båda dagarna
Plats: Göteborgs Universitet, Chalmers, Hammarkulletorget 62B, vån 7, Hållplats “Hammarkullen”, Göteborg. Ring 070-88 77 211 för att släppas in.
Pris: 1400 kr inkl kaffe och fika (Tidigare 1700 kr. Sänkt pris tack till Universitetet och Chalmers).
AnmälanStudieförbundet Sensus
Kontakt: Sensus: Kikki Mårtensson, Telefon: 031-708 3944, Mejl: kikki.martensson@sensus.se
Kursledare: Per Herngren 070-8877211, konfliktingripande@gmail.com
Boende: Centrala hotell och vandrarhem i Göteborg ligger 15-30 minuter med spårvagn till kurslokalen.

 

Bakom kursen står Studieförbundet Sensus, Vardagens Civilkurage, Rosa huset och MariakyrkanKurspriset är sänkt tack vare samarbete med Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola.

 

******************

All information är hämtad härifrån