Konsert "Sex är inte ett vapen"

tis 18:00 (10/12-2019)  -  tis 20:00 (10/12-2019)
Bellmansgatan 6
Sexuellt våld finns idag i krig och konflikter världen över. I alla åldrar utsätts människor för våldtäkter, sexuell misshandel, pressas in i prostitution och tvångsäktenskap. Det lämnar efter sig skador, trauman och stigman som kan hålla hela livet ut - medan den skyldige lämnas prickfri. Gärningsmännen kan vara väpnade grupper som utför sexuellt våld på öppna gator, som en strategi att sprida skräck, hämnd och som tvingar människor i flykt. Men, det finns även de som sker bakom stängda dörrar i hemmet, den trånga gatan på väg till skolan eller i det mörka och otrygga utrymmet i flyktinglägret. I år är syftet med musikhjälpen att belysa detta högst aktuella ämne.

En decembervecka varje år anordnar Sveriges Radio ett insamlingsevent för att belysa och motarbeta olika problem i världen. I år är tema "Sex är inget vapen" där de insamlade pengarna gå till förebyggande arbeten för att eliminera attityder och rättsliga normer som ligger till grund för sexuellt våld hela världen över. För att stödja detta anordnar Sigrid Rudebecks Elevkår årligen en egen välgörenhetskonsert som i år sker tisdagen den 10 december. Under kvällen kommer det att bjudas på musik, fika och underhållning där alla intäkter oavkortat doneras till SRs Musikhjälp. Vill du läsa mer? Kolla här:
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=7316272

En biljett till denna enastående kväll kommer kosta 50kr/st, och det räcker gott och väl till några toalettlås, eller lite belysning på flyktinglägren, som i sin tur ökar en människas säkerhet. Bidragen kommer dels gå till fysisk och psykisk vård för de överlevande, eller utbildningsmöjlighet för att undvika fattigdom och utsatthet runt om i världen. Har någon lust att skänka mer så går det givetvis! Detta evenemang är inte bara för folk på Rudebecks, så har du en familjemedlem eller kompis som är sugen att komma är det absolut tillåtet. Vi kommer att sälja biljetterna i entrén på Sigrid Rudebecks Gymnasium. Info om tider publiceras senare här i eventet. Passa på att gå på konsert samtidigt som du stöttar de människor som blivit utsatt för sexuellt våld världen över.

När? 10 December kl. 18:00
Var? I aulan på Sigrid Rudebecks Gymnasium

Frågor? Kontakta:
Wilma Glatzl 073-3291859 eller wilma@rudebeckselevkar.se
Emrik Nyström 076-1939567 eller emrik@rudebeckselevkar.se

Varmt välkomna!

Vill du anmäla dig till musikhjälpen? Klicka på länken under:
https://docs.google.com/forms/d/1CxgPyZZT47Ev73YkVS08Crk1LfUWE0yRHUsxFQzVlJs/edit

Text & bild från https://www.facebook.com/events/2282488522049094/