Klubb Illegal - NYPREMIÄR, med SOPHIA TAKO och MUSHTAQ

fre 19:00 (16/03-2018)  -  fre 23:00 (16/03-2018)
Bengans

ÄNTLIGEN!! Klubben med tusen ansikten - men bara ett syfte återuppstår! Originalet av stödfester till förmån för Ingen Människa är Illegals arbete med papperslösa i Göteborg är tillbaks efter en drygt årslång törnrosasömn.

Den här gången i nytt format, nya lokaler och OBS nya tider (perfekt som extended AW innan resten av natten tar vid!) men exakt samma fokus: att erbjuda en mötesplats, plattform och källa till finansiering för det arbete som https://www.ingenillegal.org/imai-goteborg utför.

Det spelar ingen roll om du varit med sedan starten, aldrig träffat oss förr eller bara vill se ett par grymma spelningar i avslappnad miljö för ett schysst syfte, den här kvällen är för alla = vi ses där!

LINE-UP

LIVE: MUSHTAQ

- Snart albumaktuella Mushtaq rappar på modersmålet dari om politik, samhället och flyktingars situation. Tillsammans med andra unga rappare från Afghanistan vill 18-åriga Mushtaq utvidga kretsen av unga exil-afghaner som tar makten över sina egna berättelser och talar ut.

”Qiamat e Rapp” blir Mushtaqs första utgivna skiva och är unik, då det är den första i världshistorien med hiphop skriven och framförd på dari av en och samma artist. Det här albumet - och spelningen på Klubb Illegal - blir början på en lång och betydelsefull resa.

Mushtaq - Dawr e Batel: https://m.youtube.com/watch?v=fH8yiInNSsI

LIVE: SOPHIA TAKO

- Med Sophia Tako får Klubb Illegal in sitt kanske mest internationella elektroniska R&B sound hittills. Med inspiration från förebilder som FKA Twigs och Grimes skapar hon en ljudbild som är svår att genrebestämma men som redan tagit henne till scener ihop med artister som Erik Lundin och Cleo.

Med mörka synthar, en olycksbådande ljudbild och sin absoluta närvaro kommer Tako förvandla Bengans till en (dock orökig) underground diner i Twin Peaks. Peppa med hennes EP ”Ride” från förra året här: https://open.spotify.com/album/2rNx0sD9pA2b4birNXhNI2?si=Z1FMBUW0T1aon5ToM7lvQg

DJ: TBA

-

 

(Informationen kommer från detta Facebook-event)