Föreläsning "När livet vände" med Erika Pragler

tis 17:30 (25/02-2020)  -  tis 20:00 (25/02-2020)
Medborgarskolan

En kostnadsfri föreläsning av och med Erika Pragler, uppbyggd efter boken med samma namn.

"Under sju år levde jag med min drömprins, mannen i mitt liv och på ett hopp om att vinna hans hjärta, hans kärlek. Vi två skulle åldras och leva tillsammans för evigt. Det var min vilja och tro".


"Det visade sig efter många års kämpande, med egen terapi, parterapi och en hel del missbruk av alkohol hos honom, att det hopp jag levde på, sakta skulle dö ut i takt med att hot, ofredande, psykiskt och fysiskt våld tog en allt större plats i relationen".

En föreläsning där våldsforskning och utsatthet möts. Föreläsningen bygger på självupplevda erfarenheter av våld i nära relationer. Den belyser normaliseringsprocessen, uppbrottsprocessen och rättegångsprocessen, bemötandet från samhällets alla instanser i samband med utredningar och polisförhör.

Denna föreläsning riktar sig till alla, ung som gammal, kvinna som man, inom olika yrkesprofessioner, brottsoffer som närstående, ungdomar som tror att svartsjuka är kärlek, äldre som utsätts för vanvård, försummelse och ekonomiskt våld, myndigheter, organisationer som möter de utsatta. Ämnet berör oss alla.

Hur viktigt har bemötandet varit för läkningsprocessen? Bra och mindre bra frågor tas upp som kan vara bra för yrkesverksamma att vid utredningar ha i åtanke.

Gemensamt säger forskare att "våldet kan bara upphöra om vi synliggör dess existens". Tillsammans bryter vi tystnaden. #jagardinsyster

Text från Facebookevenemanget på https://www.facebook.com/events/2714199508639724/