Bli volontär

Vill du göra det enklare för människor att engagera sig för jämlikhet? Gillar du att använda dig av webb och sociala medier? Vill du få kontakt med över 100 lokala jämlikhetsorganisationer i Göteborg? Bli volontär på Agenda: Jämlikhet-redaktionen i Göteborg! . 

Som volontär är du ansvarig för att fylla hemsidan med innehåll - samt att sprida det på våra sociala medier! I dagsläget finns tre grupper volontärer: Agendan, Blogg och Sociala medier-gruppen. Du kan läsa mer om alla grupper. Tycker du det låter som ett roligt uppdrag? Fyll bara i formuläret du hittar genom att klicka HÄR eller maila info@agendajamlikhet.se, så svarar vi så snart vi kan!

Sociala medier
"Som volontär i Agenda: Jämlikhet har jag fått viktiga erfarenheter och bra meriter men också vänner för livet."

I Sociala medier-gruppen jobbar du var fjärde vecka med att sprida Agenda: Jämlikhet på Facebook och Instagram. Mycket av arbetet handlar om att sprida alla roliga och spännande event som Agenda gruppen har hittat, men det handlar även om att komma med nya idéer och att kommunicera med våra följare och stötta organisationerna som är med hos oss. Det finns utrymme för kreativitet och att testa sig fram i denna grupp, för vad som går hem i sociala medier är som bekant i konstant förändring. Du styr själv över din vecka och hur du vill lägga upp den, vilket är väldigt smidigt när du jobbar eller pluggar heltid. Och vill du bolla idéer finns de andra volontärerna inte längre än ett knapptryck bort!

Bloggen
"Jag är med i blogg-gruppen för att jag tycker om att ha kontakt med olika föreningar som vill arbeta för jämlikhet. Jag gillar det kreativa och fria som man får utlopp för."

Blogg-gruppen arbetar med hemsidans blogg. Tillsammans planerar vi i gruppen olika teman, innehållet i inläggen och har kontakt med olika aktörer kring vad vi vill att dem ska skriva om. Vi skriver också själva och söker intressanta personer som kan bidra med sin syn på olika frågor. Våra teman bestäms fritt, och kan röra allt som är relevant i jämlikhetssfären. Tidigare har vi rört ämnen som sex, rörelse och kärlek, men vad framtidens teman blir är helt upp till oss blogg-gruppen!

Agendan
”Att vara volontär i Agenda-gruppen innebär ett roligt och mångsidigt arbete som ger en tydlig inblick i det som berör jämlikhet i Göteborg. Du får utlopp för ditt engagemang i jämlikhetsfrågor samtidigt som du lär dig praktiska knep som är bra för ditt framtida yrkesliv.”

Agenda-gruppens ansvar är, kanske inte helt oväntat, att fylla själva agendan med ett viktigt och brett innehåll. Du som blir volontär i den här gruppen gör research för att hitta de evenemang och initiativ i Göteborg som på olika sätt har med jämlikhet att göra. Evenemangen publicerar du sedan, med text och bild, på vår webbsida. I jobbet ingår även att sköta kontakten med tipsare som hör av sig via mail samt att utveckla de bästa strategierna tillsammans med de andra i Agenda-gruppen för att arbetet ska bli så effektivt och heltäckande som möjligt. Det är också vi som håller i Veckans tips – här delar vi allt möjligt som vi vill tipsa om. Det kan vara ett ledigt jobb, en bra bok eller film eller kanske ett metodmateial som är av intresse för våra användare! 

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug