Bloggtema: Populärkultur

Två sätt att lära dig mer om migration i helgen

Är huvudet blankt inför det efterlängtade veckoslutet? Agenda: Jämlikhet tipsar dig om två saker du kan hitta på för att ta del av nya perspektiv på migration – utan att spendera en spänn!

äntligenhelg
Vad möts människor som lämnar sina hemländer för att fly till Sverige av? Under temat Flykt över havet arrangerar Sjöfartsmuseet ett gäng seminarier under våren, och på söndag ligger fokus på vad människor på flykt möter när de kommer fram. Seminariet hålls på pedagogen med start klockan 13. 

Vill du ta del av temat migration, men från ett konstnärligt perspektiv? Då ska du bege dig till Kulturhuset Blå Stället där fotografen Futuro Berg ställer ut sina och migranters foton från flyktinglägret i Calais i England. Utställningen är öppen både lördag och söndag. 

Ha en skön vårhelg!

/REDAKTIONEN

---

TEXT: MATILDA POHL

Panelsamtal, cyberfeminism och dans, dans, dans

Våren är här, solen skiner och Göteborg sprudlar av energi! Den här helgen vill vi vakna upp ur idet och hitta på saker. Ut och dansa, lyssna på föreläsningar som inte har med skolan att göra (kämpa på, det är inte långt kvar till lov nu). Här är våra tips för den ultimata helgen!

                  Helgen v. 15

→  Vi drar igång fredag kväll på Litteraturhuset! Under rubriken Skildra klass - Arbetarskrivare bjuds vi in till att lyssna på författare från föreningen Arbetarskrivare som berättar om sina böcker och sitt skrivande. Det kommer också att finnas bokbord och annan information för den som är nyfiken.

→  När klockan slår 22 på fredagskvällen är Valandhuset the place to be när klubbfavoriten Wish You Were Queer återigen bjuder upp till ett glittrande dansgolv. Temat denna afton är super queeros, så glöm inte superhjältetrikån hemma.

→  Efter en fartfylld natt hinner vi ändå få alldeles lagom med sömn innan det är dags att bege sig till Göteborgs konsthall på lördag. Som en del av utställningen Mozart's Ghost hålls ett gäng med temadagar, och denna gång står feministen och teoretikern Donna Haraway i centrum. Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival bjuder bland annat på visning av en omdiskuterad dokumentär, föredrag och Q&A. Klockan 13.30, don't miss it! 

→  På kvällen är det dags för klubb igen, sprillans ny dessutom. Klubb Rörelsen har premiär och beskriver sig själva som "en oas där vi kan få vara de vi vill i en varm, peppig, kreativ och inspirerande miljö". Låter ju hur underbart som helst. Oceanen är stället där det händer.

→  Så kommer vi till söndagen, där vi avslutar veckan på StadsteaternSverigebarometern är ett samtal mellan flera kända röster, bland annat Adam Tensta och Segal Mohamed, som diskuterar frågor om svenskhet, kultur och inkludering. Ett utmärkt avslut på en finfin helg.

 

---

TEXT: HANNAH ALVÅ

Sida 1 av 2

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug

Hjälp oss att bli bättre!

Hej! Vi vill gärna förstå hur vi kan förbättra Agenda: Jämlikhet för dig! Att svara på enkäten tar bara två minuter av ditt liv och du får en massa god karma på köpet!

Svara på enkäten nu En annan gång