Vill du bli en grym ledare? - Utbildning: Inkluderande Ledarskap

tors 17:30 (21/09-2017)  -  tors 20:00 (21/09-2017)
Fryshuset Göteborg

Är du ca 16-30 år och ledare i ditt kompisgäng, i din stadsdel, i din församling/förening/organisation? Eller vill du bli ledare? I vår utbildning får du kunskap i hur du blir en bra ledare, hur du får människor att växa och känna sig viktiga, samt jobba med dina fördomar om andra och andras fördomar om dig.

I utbildningen får du lära känna unga från olika stadsdelar, religioner och sammanhang, som du kanske annars inte hade träffat.

Vi träffas 11 torsdagar, 17.30-20.00 på Fryshuset på Kviberg. Start 21/9 och avslut den 7/12. 

I utbildningen ingår även en av Interreligiösa Centrets Tempelturer med besök till tre religiösa rum (ex kyrka, moské, sikhtempel, Hare Krishna-tempel och synagoga)

Det här får du:

- Ledarskap i praktik och teori

- Diplom i Inkluderande Ledarskap (Skriv med på ditt CV!)

- Möjlighet att jobba på timmar med att föreläsa i skolor och liknande

- Möjlighet att starta ungdomsdrivet projekt på Fryshuset

- En läger-resa med utbildningsgruppen i Malmö 

- Vara med och utveckla Sveriges bästa ledarskapsutbildning för unga!

Anmälan: Skicka en anmälan där du med några ord beskriver vem du är och varför du vill gå utbildningen (går fint i ett sms) så kontaktar vi dig för mer information.

Sista ansökningsdag 15 september. 

Kontaktperson:

Noomi Gustafsson, 0739-502 295, noomi.gustafsson@fryshuset.se

Arrangör: Fryshuset, med finansiering från MUCF

Vi som håller i utbildningen är verksamheterna: VÄS – Vi är Samhället och TFS – Tillsammans för Sverige

VÄS: Vi är Samhället syftar till att främja ungas demokratiska värderingar genom både besök och föreläsningar med olika samhällsaktörer. Vi vill öka kunskap och skapa dialog kring viktiga ämnen och därigenom arbeta mot kriminalitet och utanförskap. Vi vill stärka unga Göteborgares förtroende för det svenska samhället.

TFS: Vi vill genom att lyfta ungas röster om hur det är att vara ung och religiös i Sverige i dag, använda religionen som en positiv kraft i arbetet kring fred och förståelse. Vi vill ge unga verktyg för dialog med syfte att motverka främlingsfientlighet, rasism och extremism. Våra metoder utgår från mänskliga rättigheter och vill skapa möten mellan ungdomar från olika sammanhang, kulturer och traditioner.

Verksamheternas målgrupper har företräde till de 15 platser som finns. Men tveka inte att söka om du tycker att utbildningen skulle vara något för dig! 

Välkomna!

(informationen kommer från detta Facebook-event)