VÄLKOMMEN TILL EN DAG OM EN BÄTTRE PRIMÄRVÅRD FÖR TRANSPERSONER! - EN WORKSHOP FÖR DIG SOM ÄR UNDER 18 ÅR.

lör 09:00 (16/06-2018)  -  lör 16:00 (16/06-2018)
Elite Park Avenue Hotel Göteborg

VÄLKOMMEN TILL EN DAG OM EN BÄTTRE PRIMÄRVÅRD FÖR TRANSPERSONER!
- EN WORKSHOP FÖR DIG SOM ÄR UNDER 18 ÅR.

Kunskapscentrum för sexuell hälsa jobbar tillsammans med Kunskapscentrum för jämlik vård och RFSL Göteborg för att det ska vara en självklarhet att transpersoner ska bli respektfullt bemötta när de söker sjukvård. Det ska alltså inte spela någon roll vilket kön du känner dig som eller vilket kön du blir kär i. Alla har rätt till att bli behandlade respektfullt och få bra vård. Att vården ska vara tillgänglig betyder att du ska få hjälp oavsett hur ditt liv ser ut, vem är eller var du kommer ifrån. Kan du inte få den hjälp du behöver så är det svårt att bli bättre och ha en god hälsa.

Vi vet att transpersoner inte upplever att hälso- och sjukvården har tillräckligt med kunskap och att många inte får ett bra bemötande. Vi menar därför att det är hälso- och sjukvården som måste förbättra sig. 

Vi fokuserar på primärvården i Västra Götalandsregionen. Primärvård är till exempel ungdomsmottagningar, vårdcentraler och sjukvårdsrådgivning. Man kan vända sig till primärvården under hela livet om man t ex mår dåligt, har skadat sig eller har problem med kroppen. 

Vi bjuder in till workshops för att transpersoner ska få berätta om hur de upplever primärvården. Det som kommer fram under workshopparna kommer sedan att användas för att göra primärvården mer tillgänglig för transpersoner. 

När: Lördagen 16 juni 2018, kl. 9-16
Var: Elite Park Avenue, Kungsportsavenyen 36, Göteborg

För vem: Du som identifierar dig som transperson, är under 18 år och är bosatt i Västra Götaland.

Innehåll: Dagen startar med en presentation där vi berättar varför detta arbete är viktigt. Sedan kommer alla deltagare få prata och diskutera. Diskussionsfrågorna kommer att handla om era erfarenheter, behov och önskemål i relation till primärvården. Under dagen kommer vi alltså inte att fokusera på den könsbekräftande vården. Dagen hålls av personer som jobbar på kunskapscentrum för sexuell hälsa.

Ersättning: Som tack för att du tar dig tid att vara med på vår workshop kommer du få ett presentkort på 600 kr. 

Anmälan: Det är ett begränsat antal platser och du måste därför anmäla dig till workshopen genom att maila victoria.tauson@vgregion.se. Vi bjuder på fika och lunch under dagen och det kommer att vara veganskt. Om du har allergier behöver du tala om det när du anmäler dig. Anmälan stänger 1 juni.

Om du har frågor eller funderingar om dagen kan ni kontakta Victoria Tauson på victoria.tauson@vgregion.se eller 0700- 91 90 14.

Dagen hålls av medarbetare på Kunskapscentrum för sexuell hälsa och du kan läsa mer om oss här: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/for-vardgivare/kunskapscentrum-for-sexuell-halsa/ 

Observera att detta event är aktivt endast fram till och med sista anmälningsdagen och att själva datumet för workshopen är 16 juni.

(Informationen kommer från detta Facebook-event).