Upprorets poet

tors 19:00 (06/12-2018)  -  tors 21:00 (06/12-2018)
Göteborgs Stadsteater

Nyskrivet drama om den iranska poeten och ikonen Forough Farrokhzad. Ett samarbete mellan Göteborgs Stadsteater, Riksteatern och RATS Teater.

Hon levde modigt och dog ung. Med sina sensuella, natursköna och frihetssökande dikter är hon en ikon för miljontals människor. En symbol för kvinnors frihet. Upprorets poet är en gripande kärlekshistoria om den iranska poeten och filmskaparen Forough Farrokhzads liv, och om hennes poesi.

Regisserar gör Rebecca Örtman, som har skrivit pjäsen tillsammans med numera svenska poeten och författaren Jila Mossaed, som var en av Irans främsta poeter innan hon kom till Sverige 1986. Hon är, sedan debuten på svenska 1997, flerfaldigt prisbelönad för sin lyrik här i Sverige. Jila Mossaed blev i oktober 2018 invald i Svenska Akademien. Musiken komponeras av Kristina Issa som också medverkar som skådespelare.

Föreställningen, som är ett samarbete mellan Göteborgs Stadsteater, Riksteatern och RATS Teater, spelas på svenska med inslag på persiska. Urpremiär på Göteborgs Stadsteater 23 november och turnépremiär i Husby 26 januari.


Foto: Ines Sebalj (foto Oldoz Javidi: Jonas Jörneberg)

 

(informationen är hämtad ur detta facbook- evangemang)

 

Bilätter och mer informarion hittar ni på stadsteaterns hemsida