Träna civilkurage Tema hbtq+

tors 17:00 (17/05-2018)  -  tors 19:30 (17/05-2018)
Arena: Första Lång

Nu är det dags för civilkurage-träning igen! Som vanligt är vi på Arena: Första Lång (alltså inte i våra egna lokaler). Eftersom civilkurageträningen är samma dag som det är IDAHOT (International day against homo-, trans- and bifobia) så kommer temat vara hbtq+ på träningen. Eventet är dock öppet för alla oavsett hur en identifierar sig. 

Har du själva varit med om/sett en förtryckande eller jobbig situation där du inte visste hur du skulle agera? Kanske någon sa något hbtq-fobiskt eller ställde jobbiga frågor. Var det först efteråt som du kom på vad du hade kunnat göra men aldrig gjorde? Skulle du vilja gå tillbaka i efterhand och testa dina idéer samt få inspiration från andra personer?

Under träningen använder vi oss av dramaövningar och forumteater som metod. Forumteater ger deltagarna chansen att dela med sig av förtryckande situationer, gå tillbaka och testa hur vi kan agera i en sådan situation. Tanken är att få möjlighet att, i ett tryggare sammanhang, öva på att ge ”svar på tal” i olika situationer och på så sätt öva inför eventuellt liknande framtida situationer. 
Inga tidigare erfarenheter av teater/drama behövs!

Max antal deltagare är 15 st. För att anmäla er klicka ja här på Facebook eller maila till pom.sandhagen@goteborgsrattighetscenter.se

Vi kommer servera vegansk fika, meddela om ni har några allergier!

Bjud gärna in folk och sprid eventet :)

Varmt välkomna!

(Informationen kommer från detta Facebook-event).