Ta Tillbaka Asylrätten- demonstration

sön 12:00 (13/05-2018)  -  sön 14:00 (13/05-2018)
Gustav Adolfs torg

Det redan hårda trycket på människor som tvingas fly ökar nu från många håll. Just därför är vårt motstånd viktigare än någonsin. Vi går gemensamt ihop under en paroll: TA TILLBAKA ASYLRÄTTEN! 

Begränsningslagen började gälla juni 2016, trots att den möttes av extremt hård kritik. Konsekvenserna är förödande för redan utsatta människor. Att tvingas leva med tillfälligt uppehållstillstånd samtidigt som man inte får återförenas med sin familj är inget annat än inhumant. Men politikerna rättfärdigade detta med att säga att lagen skulle vara tillfällig. “Andrum” kallades det, men andrum för vem? 

Begränsningslagen ska egentligen sluta gälla 2019. Men i sin presskonferens den 5e maj presenterades Socialdemokraternas nya migrationspolitik. Socialdemokraternas partiledning har nu sållat sig till den skara som vill göra begränsningslagen permanent. 

Det har bara gått några dagar sedan presskonferensen, men förskjutningen är tydlig. Sverigedemokraterna meddelar att de vill se ett samhälle där det ska vara brottsligt att hjälpa papperslösa medan Moderaterna vill att S ska “tänka om” kring gymnasielagen. Liknande utspel kommer att fortsätta komma. 

Samma utveckling sker även på EU-nivå. Bristen på lagliga vägar gör så att människor tvingas riskera sina liv under flykten. De pågående förhandlingarna om ett gemensamt europeiskt asylsystem gör allt för att kringgå just asylrätten. 

NOG ÄR NOG. Vi ses 13 maj kl 12 på Gustav Adolfs Torg för att TA TILLBAKA ASYLRÄTTEN! 

Lista på talare uppdateras löpande.

MER INFO: https://www.facebook.com/events/375140589659496/