Sexualpolitisk författarkväll!

fre 17:30 (29/09-2017)  -  fre 20:30 (29/09-2017)
Folkets hus Järntorget

RFSU Göteborg arrangerar en sexualpolitisk författarkväll med samtal kring två av de mest aktuella och hetaste ämnena just nu- Rätten till abort och sexualupplysning på lättare svenska!

RFSUs förbundsordförande Hans Linde samtalar med författarna Anna Bengtsdotter och Inti Chavez Perez om deras böcker. Missa inte möjligheten att få mer kunskap om dessa ämnen och inte minst att få möjligeten att träffa fler sexualpolitiska intresserade i Göteborg under lite mer avslappnande former!

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

OM FÖRFATTARNA OCH BÖCKERNA

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

"100 om dagen- Berättselser om abort"- Anna Bengtsdotter

Det är tyst om den personliga erfarenheten av att avbryta en graviditet genom abort. Detta trots att svensk abortlag är äldre än 40 år. Osynliggörandet och tystnaden förstärker abort som tabubelagt och stigmatiserar personer som gör dem. “100 om dagen” är ett försök att bryta tystnaden.

Anna Bengtsdotter, författare och journalist, har intervjuat personer om sina erfarenheter av beslutet att avsluta en oönskad graviditet genom abort. Hur resonerar den som genomgår en abort om sina känslor utifrån samhällets syn och förhållningssätt?

"Jag och du" Inti Chavez Perez

Hur flörtar man sjyst? Hur blir man ihop? Vad är mens?

I den här boken ställer ungdomar frågor och berättar själva om sina liv. Här kan du läsa om hur kroppen fungerar och om relationer. Boken är skriven särskilt för dig som är ny i Sverige.

Inti Chavez Perez är sexualupplysare. Till den här boken har han intervjuat hundratals ungdomar, nyanlända, invandrare och infödda svenskar. Boken kommer ut i en svenskpråkig version och i en version på arabiska. 

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

PRAKTISK INFORMATION

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

Tid: Insläpp kl 17.30. Första samtalet börjar kl 18.00. Kvällen avslutas ca 20.30. 

Mat och dryck: De första 50 deltagarna kommer bjudas på en vegansk wrap och dryck. Det finns möjlighet att köpa lättare cafémat och alkoholhaltig dryck på plats.

Pris: Gratis inträde.

(informationen är hämtad från detta Facebook-event