Populism – för folket eller eliten?

lör 15:00 (10/02-2018)  -  lör 17:00 (10/02-2018)
Göteborgs Stadsteater

Med Åsa Linderborg, Sanna Rayman, Göran Greider och Andreas Johansson Heinö. Sverige tycks drabbat av populistfeber. Är det för att populister "lyssnar" på folket som påståenden om eliter, känslor av hot, kriser och konspirationsteorier har blivit så populära?

Alltifrån Trump, Erdogan, Palin, Berlusconi, Le Pen, Wilders, Chávez och Morales till Brexit, Tea Party-rörelsen och Sverigedemokraterna utpekas samtidigt som populister. Vad förenar dem i så fall? Är inte populism egentligen en plädering för folkets reella makt?

Samtalet hålls på Studion lördag 10/2 kl 15.00. Samtalet är gratis men platsbiljett krävs. Obs! Biljetterna är tyvärr slut men vi släpper in "på dörren" om det finns lediga platser vid evenemangets början.

OM DE MEDVERKANDE:

Åsa Linderborg, fil.dr. historia, kulturchef på Aftonbladet, aktuell med Allt är möjligt – en bok om populism, utkommer i april.

Andreas Johansson Heinö, fil.dr. i statsvetenskap, rektor för Stureakademin, förlagschef på Timbro och författare till Timbro Authoritarian Populism Index.

Sanna Rayman, journalist, debattredaktör på Dagens samhälle, tidigare ledarskribent på Svenska Dagbladet 2008-2015.

Göran Greider, chefredaktör för Dala-Demokraten, aktuell med Allt är möjligt – en bok om populism, utkommer i april.

–––––––––


Samtalet ingår i Göteborgs Stadsteaters samtalsserie på tema Svenskhet. Vi bjuder in till möten som får ta tid. Samtalsledare och programansvariga är Sewilius Berg och Lena Ulrika Rudeke.


Foto:
Johan Bergmark (Sanna Rayman)
Sofia Runarsdotter (Göran Greider)