PARA KNAS - 1 maj

tis 16:00 (01/05-2018)  -  tis 21:00 (01/05-2018)
Kvinnofolkhögskolan

“De para knas” 

Vi kan den. Vi lever den. 

I dagens Sverige så är bruna och svarta överrepresenterade bland skuldsatta hos Kronofogden. Vi är överrepresenterade i lågavlönade yrken, har hög arbetslöshet och många av de som jobbar saknar fast anställning och har otrygga arbetsvillkor. 

En stor del av vår grupp - hijabis, har sedan förra året enligt lag rätt att diskrimineras. EU-domen innebär att man som privat företag kan avskeda eller välja att inte anställa en hijabi med hänvisning till “neutralitetsprincipen”. 

Trots dessa utmaningar vi står inför är det inte riktigt någon som driver dessa frågor. Det är därför högtid att vi bruna och svarta tar vår självklara plats i arbetarrörelsen i Sverige. Förra årets 1 maj med Rätten Till Våra Kroppar var historiskt. Demonstrationer anordnades runt om i hela landet och i Göteborg var vi ett tusental som gick med i tåget för muslimska kvinnors rätt till arbete.

Denna tradition vill vi hålla fast vid så i år anordnar vi ett seminarium på Kvinnofolkhögskolan kring arbetsfrågor utifrån ett postkolonialt perspektiv.

- Program kommer inom kort - Håll dig uppdaterad på Facebook-event

Vi ses där!

Arrangörer: FDF - Forum för dekoloniala feminster, Aktivt medborgarskap - Kvinnofolkhögskolan och Interact - KFUM.

(informationen kommer från detta Facebook-event)