MRF-Filmfestival

tis 09:00 (21/11-2017)  -  tors 09:00 (23/11-2017)
Kulturhuset Blå Stället

Obs! Fullbokad! För eventuella återbud håll koll HÄR!

MRF-FILMFESTIVAL FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER 

För skolelever på dagtid och allmänhet på kvällen. Varje film följs av ett samtal. Samtalsledare kan vara filmare, journalister, forskare och samhällsdebattörer. Bland årets gäster finns Mattias Gardell, Momodou Jallow, Ebba Hermelin och Sofie Jansson. 

Ti 21/11 kl 9: From Nowhere

Längd: 89 minuter. Regi: Matthew Newton. Talat språk: engelska. Textat språk: svenska.

Samtal efter filmen med Ebba Hermelin.

Om From nowhere...

Tre tonåringar – Moussa (J. Mallory McCree) från Guinea, Alyssa (Raquel Castro) från Peru och Sophie (Octavia Chavez-Richmond) från Dominikanska Republiken – kom alla till USA som barn och pluggar nu på ett gymnasium i Bronx. Som sina jämnåriga vill de hänga med vänner, bli kära och planera för college, men i motsats till sina amerikanska klasskamrater är de papperslösa och lever under ett ständigt hot. Ett hot om att bli borttvingade från den värld som de känner som sin – men som myndigheterna inte menar är deras.

När en lärare, i ett försök att hjälpa eleverna att få ordning på sina papper, sätter eleverna i kontakt med en advokat måste de börja gräva i sina familjehistorier. De måste hitta det mörker som kan vara nyckeln till en ljus framtid.

En gripande och skrämmande aktuell berättelse om papperslösa människor i USA. Internationellt hyllad och flerfaldigt prisbelönad.

Samtal efter filmen med Ebba Hermelin

Ebba Hermelin är skolkurator i Hammarkullen sedan mer än 20 år. Hon har i sitt arbete mött och arbetat med många gömda (papperslösa) barn och deras familjer. Var aktiv i Flyktingamnesti 2005, en landsomfattande kampanj med ursprung i Hammarkullen, som gav ca 15000 gömda uppehållstillstånd i Sverige. Sedan några år med i Solidaritetsbyrån, ett ideellt nätverk som på olika sätt stöttar papperslösa barnfamiljer.

Onsdag 22/11 kl 9 DOLDA TILLGÅNGAR 

Onsdag 22/11 kl 18 BREV TILL EN SERIEMÖRDARE 

Torsdag 23/11 kl 9 SAMEBLOD 

I samarbete med MRF och Angereds Bio. 

Stora Salongen. Fri entré.

Välkomna!

(informationen kommer från detta Facebook-event)